Проучване, проведено през 2018 г., показва, че 22% от участниците

...
Проучване, проведено през 2018 г., показва, че 22% от участниците
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато крещим и как да спрем да го правим?

Проучване, извършено през 2018 година, демонстрира, че 22% от участниците в него се усещат ядосани, до момента в който 39% са извънредно обезпокоени.

И до момента в който гневът е положение на мозъка, което е належащо за оцеляването ни, той постоянно излиза отвън надзор, когато равнищата на стрес се усилват.

Това се показва в доста физически признаци, които рядко осъзнаваме, до момента в който не се развият съществено.

Bright Side предлага препоръки по какъв начин да се контролирате, когато равнищата на гнева ви се повишават:

Сърдечната периодичност и кръвното ви налягане се покачват

Може би сте забелязали, че всякога, когато повишите звук и водите развълнуван спор, пулсът ви се форсира. Това значи, че кръвното ви налягане също скача и по тази причина изглеждате разтревожени, със зачервени бузи и изскочили вени. Освен това дишате по-тежко и по-бързо, а в някои случаи ръцете и краката ви са по-студени от нормално.

Имунната ви система получава пестник

Изследователите откриват, че даже припомнянето на развълнуван спор, който сте водили в предишното, понижава имунната ви отбрана за 6 часа. Това е изключително правилно за хората, които нормално са спокойни и гневът е необичайност за тях.

Онези, които се ядосват доста елементарно, се разболяват по-често, защото имунната им система е по-слаба. Това, съпроводено от нарасналата тревога, излага здравето им на огромен риск, без даже да го осъзнават, до момента в който не стане прекомерно късно.

Гневът основава разнообразни здравословни проблеми

Когато се ядосваме, стресови химикали заливат мозъците и телата ни и трансформират метаболизма ни. Ето за какво хората с нелекувани проблеми с гнева страдат от главоболие, тревога, бодърствуване и даже проблеми с храносмилането. Те са изложени и на по-голям риск от инсулт или инфаркт. Могат да се появят и кожни болести, като да вземем за пример екзема.

Засяга спомените ви

Не единствено физическа контузия на главата, само че и стресиращите обстановки засягат спомените. Една от тях е ядосан спор с някого, при който и двамата разменяте тежки думи. След като кавгата завърши, единият или и двамата може да си спомнят нещата по друг метод или изцяло да са не запомнили някои неща.

Викането може да аргументи хронична болежка

Викането е неприятно освен за тези, които го вършат, само че и за тези, които са на мушката му. Крясъците по децата, да вземем за пример, могат да им навредят по доста способи:

Викането не печели разногласия

Изследванията демонстрират, че крещим по време на спор, тъй като сме прекомерно уверени в това, че сме прави, само че не сме уверени, че ще бъдем чути. Но хората рядко печелят разногласия, като крещят, прекъсват и третират изказванията на другия като недостойни.

Те би трябвало да слушат деликатно, да схващат гледните точки на другия и да надграждат разликите си. Разсъжденията и запазването на мира са единственият метод да извършите своята позиция забелязана и разбрана и в последна сметка, да убедите другата страна.

Как да спрете да крещите?

Има избрани стъпки, които могат да ви оказват помощ да контролирате гнева си и да се включите в здравословен диалог без прояви:
Мислете преди да говорите. Най-лесно е да кажете нещо обидно, за което по-късно ще съжалявате. Но вредите към този момент ще бъдат нанесени и другият може да не ви елементарни.Изразете разочарованието си, откакто се успокоите. По този метод ще съумеете да покажете това, което ви нервира, по здравословен и рационален метод. Шансовете другият човек да ви почита и да ви чуе са доста по-високи при тази реакция.Отделете време, с цел да намерите вероятни решения. Ако се чувствате претрупани, не позволявайте на това положение на мозъка да ви "удави " и вместо това отделете малко време на мира. Опитайте се да мислите рационално и да намерите решение на проблемите ви. Не таете завист. Прошката може да ви освободи от целия яд и стрес, който ви е предложил разногласието. Не забравяйте, че всеки споделя и прави неща, които не всеки път има поради, по тази причина се желае амнистия.Опитайте се да погледнете на нещата по-хумористично. Хуморът не значи жлъч, като би трябвало да внимавате с разграничаването им. Изправянето пред стресови обстановки с комизъм ще ви помогне да намалите гнева и да подхождате към проблемите в живота по-ефективно.Практикувайте техники за релаксация. Дълбокото дишане, слушането на релаксираща музика и повтарянето на успокояващи думи могат да понижат гнева ви. Можете да ги вършиме, до момента в който сте в положение на мира вкъщи или когато нещо стресиращо се появи на хоризонта.Не се опасявайте да поискате помощ. Ако видите, че нищо не оказва помощ и не можете да се контролирате сами, можете да отидете при експерт. Разбира се, ще би трябвало да положите старания, само че специалистът ще ви насочи по най-хубавия вероятен метод, с цел да постигнете задачата си.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР