Проучване показва, че 7 от всеки 10 американци имат по

...
Проучване показва, че 7 от всеки 10 американци имат по
Коментари Харесай

Топ 7 вредни навика, които съсипват красотата ни

Проучване демонстрира, че 7 от всеки 10 американци имат по някой табиет, който се отразява отрицателно на тяхното здраве, хубост или даже редуцира живота им. Предвид времето, в което живеем, няма да се изненадаме, в случай че и в България ситуацията е сходно. 

Кои обаче са някои от нездравословните привички, които по нищо не проличава, че ни вредят? Каналът във vbox7 ги демонстрира:

1. Използваме забрадка, с цел да подсушим лицето си

Кърпата е същински разплодник на бактерии и чудесна причина да се сдобием с акне. По-добре е да се употребяват хартиени кърпички или да оставим лицето ни да се изсуши единствено.
 кожа iStock/Getty Images
2. Използваме мръсни четки

Кога беше последният път, в който измихте четките, с които се гримирате? Те са обичан дом на бактерии и микроби, които пренасяме непрекъснато на лицето си.-->
               

A post shared by (@lacolorscosmetics) on Aug 13, 2019 at 5:00pm PDT



3. Хапваме солено


Солта е значим електролит, само че когато е в възможни граници - 2300 мг дневно. Прекаляването води до ниско кръвно, което от своя страна се отразява зле на кожата ни.
               

A post shared by (@jiin0923) on Aug 14, 2019 at 3:23am PDT

4. Самобръсначки под душа

Изглежда обикновено да оставим самобръсначката на мястото, на което я използваме най-често, само че влагата ѝ съкратява живота. Затова по-добре я подсушете и приберете в долап, откакто я употребявате.
               

A post shared by (@what.heather.loves) on Aug 14, 2019 at 12:52am PDT

5. Топли душове

Всички обичаме да релаксираме под душа, изключително след дълъг работен ден, само че топлата вода изсушава кожата и изтънява косата. 
               

A post shared by (@homechanneltv) on Aug 13, 2019 at 6:07pm PDT

6. Сресваме косата, до момента в който е мокра

След измиване на косата, порите на скалпа са разширени. Ако сресвате косата си незабавно след душ, ще загубите доста повече коса, в сравнение с по принцип.
               

A post shared by (@memihairstyle) on Aug 13, 2019 at 9:20am PDT

7. Не сменяте постоянно калъфа на възглавницата

Ако се чудите за какво имате пъпки по лицето, отговорът може да е по-близо от предстоящото. Сменяйте калъфа на възглавницата на 2-3 дни, с цел да не рискувате бактериите да създадат вреди на кожата ви.
               

A post shared by (@papeldecorbr) on Aug 13, 2019 at 5:01pm PDT

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР