Проучване на Института за системни и иновационни изследвания (ISI) Фраунхофер

...
Проучване на Института за системни и иновационни изследвания (ISI) Фраунхофер
Коментари Харесай

Електрическа битка при камиона - батерията побеждава горивната клетка!

Проучване на Института за систематични и иновационни проучвания (ISI) Фраунхофер демонстрира, че батерийните електрически камиони имат преимущество пред камиони с водородно гориво. В публикация оповестена в списание „ Nature Electronics “, създателите споделят, че акумулаторното електрическо задвижване в множеството райони и приложения на търговски транспортни средства, в това число при дълги дистанции с тежкотоварни транспорти, е по-добро от горивната клетка.

В Traton Group, която е мажоритарна благосъстоятелност на Volkswagen и е напълно отдадена на акумулаторно-електрическото задвижване, са удовлетворени, само че не и сюрпризирана от резултата.

„ Това още един път удостоверява тактиката на Traton Group да разчита на батерийно-електрически задвижвания за нашите търговски транспортни средства “ - разяснява Катарина Модал-Нилсон, основен механически шеф в Traton - „ В трафика на камиони, изключително на дълги дистанции, чисто електрическите камиони в множеството случаи ще бъдат по-евтиното и по-екологично решение. Тъй като водородният камион има решителен минус - единствено към една четвърт от изходната сила се употребява в задвижването, три четвърти се губят посредством загуби при превръщане. При електрическите камиони връзката е противоположна. ”

Освен това предстоящото количество зелен водород е лимитирано, даже при огромен импорт, обобщава сегашния разбор на Фраунхофер. Изискванията единствено на европейската промишленост, като стоманодобивните фабрики, всеобщо надвишават целия индустриален потенциал на зелен водород, плануван сега за Европейски Съюз за 2030 година

Според Traton преимуществото на разноските за сила на батерийно-електрическия камион е ключът към бързото прекосяване към електрическите камиони, защото разноските за гориво и сила биха имали максимален дял от общите разноски за благосъстоятелност (TCO) за търговски транспортни средства, които се употребяват интензивно. Те биха надвишили разноските за придобиване неведнъж. Колкото по-добре се употребяват транспортните средства, колкото по-интензивно, по-дълго и по-редовно се употребяват, толкоз по-голямо е преимуществото на разноските за сила при електро камионите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР