Проучване на Bloomberg, базирано на мненията на 3698 работодатели, които

...
Проучване на Bloomberg, базирано на мненията на 3698 работодатели, които
Коментари Харесай

Кои са най-добрите бизнес училища в света

Проучване на Bloomberg, основано на мненията на 3698 работодатели, които наемат обучавалите се в бизнес учебни заведения, класира най-хубавите образователни заведения. Класацията включва няколко критерия - креативност на възпитаниците, брой готови претенденти за работа, равнище на подготовка по отношение на другите претенденти, предприемаческите умения, авторитет на колежа.

По всеки аршин образователните заведения се класира от 1-30, оценките са от 1 до 5.

Изследваните учебни заведения употребяват методиката на МBA - интернационална организация за подготвени по бизнес и администрация. MBA стратегиите акредитират магистри и докторанти в разнообразни бизнес колежи, където те се практикуват.

Училище, чиито ученици са с най-голяма креативност и иновативност

Според работодателите най-креативните ученици създава колежа в Станфорд, част от едноименния университет с оценка 4,29 от допустима 5. След него е учебното заведение в Университета Йейл, оценено с 4,18 и бизнес учебното заведение Макдоноу към Университета Джорджтаун с 4,17. Следват ги бизнес колежите Хаас от Калифорнийския университет, Тепър към Университета Карнеги Мелън и Оуен от Университета Вандербилт.

Училище с най-голямо многообразие от квалифицирани претенденти

Първи е Университетът Йейл с оценка 4,18. След това се подрежда Тепър с 4,17. Със същата оценка е и Европейския институт по ръководство на бизнеса (ИНСЕАД) във Франция, който прави пробив измежду американските образователни заведения. Другите учебни заведения с най-вече готови претенденти са това в Барселона към Университета Навара, Международния институт за мениджърско развиване и учебното заведение Фоастър към Университета Вашингтон.

Училище, чиито ученици са готови по-добре от други чиновници със същата подготовка

Лидер по подготовката на своите възпитаници е лицей Мариот към Университета Бригам Янг, оценено с 4,17. Същата оценка има и бизнес учебното заведение Макдоноу. Третото място заема Тепър с 4,10. След тях се подреждат учебното заведение Кенън - Флагър към Университета Севарна Каролина, Университета Йейл и учебното заведение към Колумбийския университет.

Престиж на образователното заведение и наемане на чиновници единствено поради името на учебното заведение

Станфорд е отличник с оценка 4,69. Второто място е заслужило учебното заведение в Харвардския университет с 4,56. Трети е колежът Уортън към Университета Пенсилвания, оценен с 4,50. Следват го Макдоноу и бизнес учебното заведение към ИНСЕАД.

Отлична известност на образователното заведение за предприемачество

Лидер още веднъж е Станфорд с оценка от 4,57, Хаас има 4,13, а Макдоноу - 4,10. След тях са учебното заведение Джон от Университета Райс, Масачузетския университет и ИНСЕАД.

Изключителни предприемачески умения и блян към нововъведение

Станфорд затвърждава статута си на най-хубаво бизнес учебно заведение, като и по този аршин заема първото място с оценка от 4,38. Колежът Хаас е с 4,13, а Тепър с 4,03. Веднага след тях са Макдоноу, Фостър и учебното заведение в Масачузетския университет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР