Процесът срещу шефа на т.нар. нелегална банка за бедняци, действала

...
Процесът срещу шефа на т.нар. нелегална банка за бедняци, действала
Коментари Харесай

Датчанинът Курт, който натрупа пачки от нелегалната си банка в Бургаско, влезе смирен в съда

Процесът против шефа на така наречен „ незаконна банка за сиромаси ”, работила дълги години в Руенския балкан и Айтос, датчанинът Курт Шмидт пристигна тази заран преклонен в Съдебната палата на Бургас, оповестява " Флагман ". 74-годишният мъж изглеждаше като най-обикновен пенсионер – непретенциозно облекло и държание и по нищо не можеше да се допусна, че е въртял незаконна активност, от която е спечелил повече от 400 хиляди лв., както твърди прокуратурата.

Според държавното обвиняване датчанинът е отпуснал общо 131 заема на небогати лица в района, карал ги е да му учредят ипотека върху недвижимия парцел и ги е цакал с рекордна рента.

Той е управлявал няколко компании. С първата от тях " Шмидт Финанс 2002 " ЕООД, записана в айтоското село Малка поляна, е дал 39 заема и спечелил над 100 хиляди лв.. Друга негова компания - " Дан Констракшън " ЕООД с адрес на ръководство - ул. " Патриарх Евтимий " в Бургас е предоставила 56 заема, печелейки от рента 109 хиляди лв.. Третата му компания - " Шмидт Финанс 2007 " ЕООД, записана в Айтос, отпуснала 36 заема и спечелила непозволено 187 хиляди лв., настояват от прокуратурата.

Дали обвиняването ще бъде потвърдено, е мъчно да се допусна, тъй като и през днешния ден отсъстваха огромна част от очевидците и съвещанието се обрисуваше да бъде още веднъж отсрочено. По това обвиняване Курт Шмидт може да получи от 5 до 10 години затвор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР