Процесът срещу двете жени, обвинени в убийството на заварения брат

...
Процесът срещу двете жени, обвинени в убийството на заварения брат
Коментари Харесай

Продължава процесът срещу жените, съдени за убийството на Ким Чен-нам

Процесът против двете дами, упрекнати в убийството на заварения брат на севернокорейския водач Ким Чен-ун предходната година в Малайзия, ще продължи, съобщи Франс прес, като се базира на малайзийския съд, гледащ делото.
След както изслуша доводите на прокуратурата, съдът в Шах Алам, покрай столицата Куала Лумпур, счете, че показаните доказателства против индонезийката Сити Айсия и виетнамката Тхи Хуонг са задоволително, с цел да поддържат обвиняването в преднамерено ликвидиране, сподели ръководителят на съда Азми Арифин.
На предходното правосъдно съвещание през юни съдията сподели, че на 16 август ще огласи решението си, което може да е или оправдателно, или за продължение на делото, което би дало опция на подсъдимите да се защитят против предявените им обвинявания.
Изпадналият в недружелюбност Ким Чен-нам умря на 13 февруари 2017 година на интернационалното летище в Куала Лумпур, малко откакто двете дами намазаха лицето му с вещество, оказало се нервнопаралитичния сътрудник Ве Екс (VX) - мощно отровна версия на зарина, считан за оръжие за всеобщо заличаване.
От началото на делото двете обвинени отхвърлят да са имали желание да убият Ким Чен-нам. Те настояват, че са били наети да вземат участие в предаване от рода на "скрита камера ", което в последна сметка се оказало скрит план, проведен от севернокорейски сътрудници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР