Процесът по организацията на изборите в чужбина върви много добре,

...
Процесът по организацията на изборите в чужбина върви много добре,
Коментари Харесай

МВнР: 539 машини за гласуване ще има зад граница, най-много са в Турция - 120

Процесът по организацията на изборите в чужбина върви доста добре, огромна част от бюлетините към този момент са изпратени и получени в чужбина. Над половината от машините към този момент са изпратени в секциите в чужбина.

Това заяви непрекъснатият секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов на брифинг по отношение на организацията на изборния развой, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Кондов добави, че методическите инструкции и обучителните материали към този момент са признати от ЦИК и посъветва всички да се срещнат с тях. “Понеделник на 26 септември ЦИК ще организира образование тук в Министерство на външните работи на близо 400 души ”, заяви той и добави, че ЦИК са назначили по-голямата част от хората в секционните комисии.

“ЦИК дефинира, че в 301 места зад граница ще се гласоподава с машини, в 238 ще се гласоподава с две машини, а в 63 ще се гласоподава с една машина, общо 539 машини ще има зад граница ”, сподели Калин Анастасов, заместник-председател на работна група „ Избори “. Той изясни, че машините за Англия и Съединени американски щати са изпратени, най-вече машини са изпратени в Турция - 120 машини.

Следим с изключително внимание спора в Русия. Последните вести от Русия демонстрират ескалация на спора, съобщи заместник-министърът на външните работи и представител на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев.

Коджабашев препотвърди и позицията на министерството, че на този стадий няма съответна военна опасност за страната ни и съобщи, че това за момента е по този начин.

Той сподели, че референдумите в Украйна няма да бъдат приети в интернационален проект и това е опит на Русия да легитимира дейностите си в Украйна. ”Със сигурност това ще усложни обстановката в Украйна ”, безапелационен е той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР