Процедурите по спиране на строежа на „Златен век” са точно

...
Процедурите по спиране на строежа на „Златен век” са точно
Коментари Харесай

Предстоящи процедури за спиране на строежа „Златен век“

Процедурите по прекъсване на градежа на „ Златен век” са тъкмо и ясно написани в наредбите на член 224 от Закона за устройство на територията, прецизират от ДНСК. Законодателят е планувал в такива случаи събитията по прекъсване на градеж да се откриват с констативен акт, който се сформира в тази ситуация от органите на Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) заради избраната второкласен на въпросния градеж. Констативният акт се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения против него в 7-дневен период.

Заповедта за прекъсване на градежа се издава в период до 3 дни от приключването на гореупоменатия 7-дневен период. Ефективното прекъсване на градежа стартира след издаването на заповедта. В ДНСК е получено от шефа на „ Артекс инженеринг “ АД писмо (възражение) във връзка със формирания констативен акт.

На 15.04.2019 година следва връчване на заповедта за прекъсване на градежа, в това число и ефикасното прекъсване на строителните и монтажните работи.

Гореописаната процедура е относима към прекъсване на всички типове градежи от първа, втора и трета категория, в това число се ползва и към горепосочения градеж, като тази процедура е законоустановена и не предстои на нарушение, както от страна на ДНСК, по този начин и от страна на всички останали страни и инстанции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР