Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ Белене“

...
Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ Белене“
Коментари Харесай

Стартира процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ Белене

Процедурата за избор на стратегически вложител по плана АЕЦ „ Белене “ е оповестена, през днешния ден – 22 май 2019 година, в брой С176 в Официален вестник на Европейския съюз.
Срокът за приемане на заявки за присъединяване в процедурата за избор на стратегически вложител е до 90-тия ден, считано от датата на издание на поканата в Официален вестник на Европейски Съюз.
Индикативният период за привършване на процедурата е 12 месеца от днешна дата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката.
Припомняме, че с Решение на Народното събрание на Република България от 7 юни 2018 година и Решение № 447 от 29 юни 2018 година на Министерския съвет бяха обновени дейностите по търсене на опция за реализация на плана за АЕЦ „ Белене “, взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип.
Заявление за присъединяване в процедурата за избор на стратегически вложител, надлежно интерес за придобиване на миноритарно акционерно присъединяване в плановата компания, могат да подават български или задгранични юридически лица, както и обединявания от такива.
Повече информация за процедурата е оповестена в уеб страницата на Министерство на енергетиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР