Процедурата по вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов

...
Процедурата по вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

БСП и ДПС се разбраха за вот на недоверие веднага след приемането на бюджета

Процедурата по избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов ще стартира незабавно след окончателното приемане на на републиканския бюджет за следващата година. Това оповестиха пред медиите представители на преговорните екипи на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които през днешния ден се срещнаха в Народното събрание. Инициативата за вота е на социалистите.

Обсъждат се четири вероятни тематики - несправяне в битката против корупцията, неуспех на политиката в областта на националната сигурност и защита, които са оферти на левицата, и демографската рецесия и опазването на здравето - на Движение за права и свободи.

„ ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ предложи да бъде пожелан избор на съмнение за несправянето в битката с корупцията. Това може да бъде ориентирано и в областта на националната сигурност, опазването на здравето, демографската политика “, изясни зам.-председателят на групата Жельо Бойчев.

Той изясни, че левицата е наясно, че гласовете, които има в залата, не стигат този избор да бъде сполучлив. „ Ще търсим необятна поддръжка и в Народното събрание, и в българското общество, с цел да спечелим и да реализираме задачата – свалянето на държавното управление на Борисов “, акцентира Бойчев.

За да падне държавното управление са нужни гласовете на 121 от 240 депутати. Заедно - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля ", вероятно, биха събрали 116 гласа (80 - Българска социалистическа партия, 25 - Движение за права и свободи и „ Воля”-11).

Приемаме тематиката за несправяне с битката с корупцията, на собствен ред удостовери Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Той добави, че ПГ на Движение за права и свободи е получила задача от Централния съвет да " демонтира " този кабинет, тъй като е нездравословен за страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР