Процедурата по изготвяне на режимите за Тютюневия град отново е

...
Процедурата по изготвяне на режимите за Тютюневия град отново е
Коментари Харесай

Тютюневият град в мъртва хватка - още виси документацията за три къщи

Процедурата по правене на режимите за Тютюневия град още веднъж е в мъртва хватка. Експерти от Националния институт за недвижимо културно завещание на три пъти са идвали в Пловдив, само че по този начин и не са позволени до три частни къщи, които са на ул. „ Иван Вазов” наоколо до ул. „ Авксентий Велешки”.

Така фишовете, които разказват екстериорните и интериорни характерности на въпросните здания, остават незавършени. Поради тази причина е блокирана и процедурата по правенето на обемно-устройственото изследване в зоната.

„ Работата ни е да опишем всичко, тъй като в следствие НИНКН ще бъде отговорен, в случай че нещо не е отразено”, изясни шефът на института арх. Петър Петров.

Той добави, че сега в екипа му работят 10 индивида, които покриват цяла България.

„ Предложил съм нова конструкция и увеличение на специалистите в НИНКН, тъй като обстановката е сериозна. Нужна е незабавна поддръжка от държавата”, сподели още арх. Петров.

Припомняме, че към този момент близо пет години години се работи по правенето на единни режими, които да дадат ясни правила какво и по какъв начин може да се прави като строителство и намеси във външни пространства в предпазената територия.

В края на 2020 година основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов разгласи, че е въпрос на два месеца документите да бъде попълнена в целокупност. През април 2022 година обаче на процедурата към момента не ѝ се вижда краят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР