Процедурата по искането за отстраняване на главния прокурор би трябвало

...
Процедурата по искането за отстраняване на главния прокурор би трябвало
Коментари Харесай

Георги Кузманов, ВСС: Ако преценим, ще призовем и израелския експерт

Процедурата по настояването за премахване на основния прокурор би трябвало да стартира всъщност този четвъртък. Представени са писмени доказателства и от едната, и от другата страна. Това съобщи по Българска национална телевизия Георги Кузманов от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, подписал настояването.

Широко оповестено по медиите беше, че точно основният прокурор е разпоредил наличието на израелския специалист на мястото на гърмежа. За нас е значимо да установим истината и дали има осъществено от основния прокурор тежко съзнателно нарушаване или няма такова, съобщи Кузманов.

Попитан дали израелският специалист ще бъде свикан на съвещанието на Висш съдебен съвет в четвъртък, магистратът уточни: " След като съберем останалите данни, ще преценим дали е належащо неговото наличие във Висш съдебен съвет, само че в случай че преценим, ще го призовем ".

Доколкото познавам сътрудниците си, никой от тях няма зависимости от политиците - нашето искане беше стимулирано от създалите се условия след гърмежа. Независимо дали гърмежът е същински или е инсцениран, истината би трябвало да се откри. Именно по тази причина сътрудниците ми и аз инициирахме това искане, разяснява Георги Кузманов.

Аз бях един от хората, които подкрепяха избора на основния прокурор. Всички сътрудници в страната поддържаха избора на Иван Гешев. След това сме го подкрепяли, доколкото работата му е била в границите на закона и не е имало нарушавания. Сега има изнесени данни, че има осъществени съществени нарушавания от страна на основния прокурор. Нашата работа беше да сезираме Висш съдебен съвет. Това може да докара както до неговото оневиняване, по този начин и до преустановяване на мандата ни, сподели още Кузманов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР