Процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка и експлоатация

...
Процедура за възлагане на обществена поръчка за поддръжка и експлоатация
Коментари Харесай

ДАЕУ откри търг за поддръжка на държавната ШЛ инфраструктура

Процедура за възлагане на социална поръчка за поддръжка и употреба на построената инфраструктура за високоскоростен широколентов достъп до интернет в едва обитаеми и отдалечени региони разгласи Държавна организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ). Тя обгръща 53 обитаеми места в 14 области на страната и 906 км оптична инфраструктура.

Предмет на поръчката е „ Поддръжка и употреба на построената инфраструктура по план: BG161РО001/2.2-01/2011/001 „ Развитие на високоскоростен широколентов достъп в България чрез построяването на сериозна, предпазена, сигурна и надеждна социална ИКТ инфраструктура”.

 ДАЕУ откри търг за поддръжка на държавната ШЛ инфраструктура

Изградената инфраструктура основава предпоставки за развиване на електронното ръководство в едва обитаеми и отдалечени региони посредством обезпечаване на достъп до интернет от последващо потомство и съгласуваност на държавните и публични институции, в това число просветителни, културни, обществени и здравни институции, към Единната електронна съобщителна мрежа, поддържана от Агенцията за е-управление.

От ДАЕУ допълват още, че инфраструктура основава условия за развиване на пазара на широколентови услуги от последващо потомство на едро, както и предпоставки за развиване на пазара на този вид услуги за жителите и за бизнеса посредством обезпечаване на удобни и равни условия за доставчиците на интернет да дават услуги в едва обитаеми и отдалечени региони.

Прогнозната стойност на разноските по поддръжка на построената инфраструктура по двете обособени позиции на процедурата възлиза на близо 13 млн. лв. без Данък добавена стойност за интервал от 15 години.

Документацията за присъединяване е оповестена в Профила на купувача на интернет страницата на Агенцията за е-управление и на уеб страницата на Агенцията за публични поръчки.

Срокът за подаване на предложения е 17.30 ч. на 24 август 2018 година в Деловодството на Държавната организация „ Електронно ръководство “ на адрес гр. София, ул. „ Йосиф В. Гурко “ 6.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР