Протойерей Дмитрий (Смирнов), председател на патриаршеската комисия по въпроси на

...
Протойерей Дмитрий (Смирнов), председател на патриаршеската комисия по въпроси на
Коментари Харесай

Руски свещеник поиска забрана на Свети Валентин, влюбването било заболяване

Протойерей Дмитрий (Смирнов), ръководител на патриаршеската комисия по въпроси на фамилията, майчинството и детството, предложи да се забрани празнуването на Свети Валентин. Това заяви радиостанция " Говорит Москва ", представена от БГНЕС.   В своето виждане представителят на Руската православна черква (РПЦ) се базира на Световната здравна организация (СЗО), признала влюбването за заболяване.

„ Ако се чества Ден на влюбените, тогава би трябвало да честваме и Ден на болните от туберкулоза, Ден на болните от хепатит А, В, С ”, сподели протойерей Дмитрий. Представителят на РПЦ добави, че влюбването може да докара до самоубийство, по тази причина човек би трябвало да се бори с това възприятие и даже засегна " Ромео и Жулиета " като образец по какъв начин любовта не трябва да се възхвалява. Той прикани всички влюбени да търсят психическа помощ и видя като " лекарство " молитвите и постенето. " Когато има възприятие на възбуденост, би трябвало да се обърнем към Бог ", счита протойерейът.

„ Свети Валентин е еднакъв както за Запада, по този начин и за Изтока. На него можеш да се помолиш. Но в неговия живот нищо не се споделя за влюбване “, добави той. Информацията за признаването от СЗО на любовта като болест, която оповести свещеникът в изявлението, не е доказана, разяснява Лента.ру. На 13 февруари оглавяващата правния отдел на Московската патриаршия, игуменката Ксения (Чернега) предложи да се приравнят правата на ембрионите с родените деца.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР