Прототипите на първата в света луксозна лимузина с чисто електрическо

...
Прототипите на първата в света луксозна лимузина с чисто електрическо
Коментари Харесай

Изпитания за издръжливост върху лед и сняг: BMW i7 в тестове за динамика на управлението на Полярния кръг

Прототипите на първата в света първокласна лимузина с чисто електрическо задвижване минават през финалната фаза на тествания на задвижването и окачването в зимния изпитателен център на BMW Group в Арйеплог, Швеция

BMW Group форсира трансформацията към електромобилност с поредно разширение на гамата си, с цел да включва от ден на ден автомобилни сегменти. Още през идната година премиум автомобилният производител от Мюнхен ще показа първия в света първокласен седан с напълно електрически задвижване: BMW i7 (среден разход на гориво: 22,5 - 19,5 кВтч/100 км съгласно WLTP; CO2 излъчвания: 0 г/км; прогнози въз основата на настоящото равнище на създаването на автомобила). Като част от процеса на подготовката за серийно произвеждане, сега BMW i7 минава през тествания за динамичност на ръководството на територията на зимния тест център на BMW Group в Арйеплог, Швеция. Там, единствено на няколко километра от Полярния кръг, тестовите инженери намират идеални условия за цялостна инспекция на всички системи на задвижването и окачването върху покритите с лед и сняг пътища. С тестванията при смразяващия мраз те проправят и пътя към една нова интерпретация на първокласната наслада от шофирането. За пръв път оптималната и типична за BMW динамичност, комфорт и убеденост в първокласния клас могат да бъдат съчетани с нулеви местни излъчвания.

Компонентите на окачването, кормилното ръководство и спирачките, както и системите за динамичност на ръководството и непоклатимост, създадени за бъдещото потомство на BMW Серия 7, са ориентирани към издигането на присъщия за първокласните лимузини на марката баланс сред състезателен дух и комфорт при дълги пътувания до едно ново, последващо равнище. Това включва и насочените към характерностите на мощността на другите задвижвания настройки на окачването, амортисьорите и другите контролиращи системи, които могат да бъдат реализирани в Арйеплог при интензивните проби при рискови външни условия.

В зимните условия на Лапландия тестовите инженери разполагат с съвършените предпоставки. При шофирането по заснежените сектори към Арйеплог те могат да ревизират и усъвършенстват всички функционалности при рисково тежки условия, тъй че да се подсигурява безусловно хармонично и типично за BMW преживяване при шофиране. Освен това на замръзналите езера могат да бъдат симулирани настилки с доста ниско сцепление, което разрешава изключително фини настройки на системите за надзор на окачването. На изключително фини настройки са подложени и кормилното ръководство, както и множеството функционалности на Динамичния надзор на стабилността (DSC), с цел да може да се реализира точно в съгласие взаимоотношение сред работещите с търкане спирачки и понижаването на скоростта посредством рекуперация.

Особено внимание при програмата от зимни проби се обръща и на детайлите на чисто електрическото задвижване. Електрическото задвижване, високоволтовата батерия, мощната ръководеща електроника и технологията за зареждане на BMW i7 са от петото потомство на технологията BMW iDrive, която обезпечава устойчива наслада от шофирането и при BMW iX. При рисковите минусови температури в северна Швеция своите високи благоприятни условия би трябвало да потвърдят на първо място моторът, батерията и темперирането на високоволтовата батерия на BMW i7.

With the BMW i7, the brand’s current model offensive in the luxury segment is being continued in a particularly progressive way. For the first time, it is possible to experience a luxury sedan that is characterised by elegance, ride comfort and supremacy without restriction and in conjunction with a purely electric drive system. The BMW i7 is based on the same vehicle concept as all further model variants of the BMW 7 Series. This integrated development also guarantees locally emission-free driving with the characteristic combination of both sporty and comfort-oriented handling properties along with the exclusive spaciousness of a BMW luxury sedan.

С BMW i7 най-новата моделна атака на марката в първокласния сегмент продължава по изключително напредничав метод. За пръв път елегантността, комфортът на возене и увереността на една първокласна лимузина могат да бъдат налични без ограничавания даже и в комбиниране с чисто електрическо задвижване. BMW i7 е основано на същата автомобилна идея като всички други разновидности на модела от идващото потомство на BMW Серия 7. И при шофирането с нулеви местни излъчвания тази интегрирана разработка обезпечава присъщото единение сред спортно и в това време удобно държание на пътя, както и извънредния комфорт на една първокласна лимузина на BMW.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР