Противоречиви сигнали идват от Киев за подготвяното от месеци украинско

...
Противоречиви сигнали идват от Киев за подготвяното от месеци украинско
Коментари Харесай

Тихо начало на контраофанзивата

Противоречиви сигнали идват от Киев за подготвяното от месеци украинско контранастъпление. Съветникът в президентството Михайло Подоляк разгласи, че то тече от няколко дни, само че направи ангажимента, че интервенцията не е обособен акт, " с начало и прерязване на алена лента ", а десетки разнообразни дейности в разнообразни посоки. Думите му опонират с тези на зам.-ръководителя на президентската администрация Игор Жовква, който съобщи пред организация " Блумбърг ", че контраофанзивата ще стартира, едвам когато Украйна получи нужното оръжие и техника от Запада. 
Руското командване оповестява само за активизация на украинската артилерия и за диверсанти в някои посоки на фронта, само че не и за огромно нахлуване. Същевременно съветските сили напредват към Хромово и Ивановско - покрайнини на неотдавна завладения Артьомовск.  
Засилват се спекулациите към ориста на главнокомандващия на ВСУ ген. Валерий Залужни, който изчезна от общественото пространство при започване на май. Според РИА Новости, която се базира на неизвестен източник, военният е тежко ранен при съветски обстрел по команден пункт край Херсон. Украинският щаб споделя, че Залужни организира диалози с високопоставени военни от Запада, и разгласява негови фотоси. Местни наблюдаващи обаче считат, че те са остарели. 
Главното разследващо ръководство на Украйна е съставило " конвенционален лист " с хора, които желае да ликвидира. Начело в него е съветският президент Владимир Путин. Разкритието бе направено в изявление за немския " Ди Велт " на ген. Вадим Скибицки, представител на ГРУ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР