Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете

...
Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете
Коментари Харесай

Заведенията се обявиха против безумни идеи и нови рестрикции

Противопоставяме се остро на всевъзможни хрумвания, прокрадващи се измежду членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на опазването на здравето и всевъзможни знайни и незнайни математици и вирусолози. Ново затваряне, отсрочване на откриването на нощните клубове на 1 април, въвеждането на забрани на местен принцип, понижаване на работното време или каквито и да е други безумни хрумвания и рестрикции. Това пишат в изказване от Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ във връзка заканата на здравния министър до няколко дни да има решение за налагането на по-строги ограничения на районен принцип. 

Отварянето на дневните заведения на 1 март беше най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи. Клиентите ни стартират да се усещат все по-сигурни, посещавайки нашите обекти, тъй като виждат, че всички противоепидемични ограничения се съблюдават и ситуацията не е по-различна или рискова спрямо извършването на покупки в магазин или посещаването, на който и да е различен търговски обект. Данните за развиването на пандемията през последните дни са и следващото доказателство, че не заведенията са отговорни за увеличаващите се случаи на Covid-19, тъй като затворени или работещи единствено от седмица, ние няма по какъв начин да носим тази виновност и отговорност, написа в позицията на двете браншови организации. 

Абсолютно недопустимо е каквото и да е стягане на ограничения, обвързвано със заведенията! И то единствено седмица, откакто бяхме отворени! И то месеци, откакто сътрудниците ни в хотелите работеха и се видя, че това не води до повишение на заразяването. Ние към този момент дадохме нашата милостиня с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на нервността. Нямаме потребност от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото възбраните в международен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна! Ние няма да приемем нищо друго с изключение на към този момент написаните ограничения и дати. Настояваме за неотложно погашение на обещаните 20% от оборота за месеците, в които сме затворени. Настояваме за навременна поддръжка за нашите чиновници, доста от които към този момент търсят прехранване в други браншове, се споделя още в позицията им. 

От Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ са безапелационни, че желаят да работят. " На жълтите павета към този момент пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си обръщение, само че сме подготвени да бъдем и по-директни в отстояване на правата си ", прибавят те в позицията си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР