„Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата

...
„Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата
Коментари Харесай

Борисов: Противоепидемичните мерки бяха навременни, заболеваемостта спадна

„ Противоепидемичните ограничения бяха доста навременни, точни, оптимално щадящи свободата, правата на хората и придвижването им. Заболеваемостта и натискът върху интензивните отделения спаднаха, а оздравелите към този момент са в пъти повече от новозаразените ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в центъра за систематизиране на пациентите с COVID-19 в столичната университетска болница „ Света Анна ".
Месец след въвеждането на спомагателните противоепидемични ограничения у нас, министър председателят Бойко Борисов подчертава, че в борбата с новия вирус България към този момент разполага и с ваксини против него. Министър-председателят бе безапелационен, че след приемането на цялостна и подробна информация за имунизациите, българските жители ще се убедят, че точно това е пътят за справяне с пандемията и връщане към естествения метод на живот. „ Затова от ден на ден ще обяснявате на хората за имунизациите ", обърна се министър председателят към министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, който също бе в столичната болница „ Св. Анна ".
Министър-председателят добави, че у нас ще дойдат още и разнообразни ваксини, с цел да могат персоналните лекари да създадат най-хубавия избор за предпазването на своите пациенти. „ А до тогава първите 70 000-80 000 ваксини, които дойдат, ще бъдат сложени на хората на първа линия и всички останали ", уточни Борисов.
В рамките на визитата на министър-председателя шефът на „ Света Анна " доктор Славчо Близнаков уточни, че е имало интервал, в който всички кревати за COVID-19 пациенти в болничното заведение са били заети от болни. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, защото болничното заведение е най-високо софтуерна.
Премиерът Борисов посочи, че държавното управление ще отпусне средства за нов скенер за „ Св. Анна ", защото наличната инсталация е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лв. ще бъдат обезпечени през бюджета на Министерството на здравеопазването.

Правителството ще подкрепи болничното заведение и при построяването на нов параклис, а с обезпечените към този момент близо 1 милион лв. от Министерския съвет „ Св. Анна " разполага с извънредно съвременно оборудвана инвазивна кардиология.
Здравният министър Костадин Ангелов рапортува на премиера, че във вчерашния ден, когато бе даден старт на имунизационната акция у нас, ваксинираните против COVID-19 са 699 души в центровете в София, Пловдив, Бургас и София-област. Няма данни при имунизираните да са се появили нежелани реакции.
„ Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще реализираме висок % на имунизиране на популацията, с който ще се оправим с ковид ", акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР