Противно на представите, че фарма бизнесът е сред малкото, незасегнати

...
Противно на представите, че фарма бизнесът е сред малкото, незасегнати
Коментари Харесай

Sanofi закрива 1700 работни места в Европа

Противно на визиите, че фарма бизнесът е измежду дребното, незасегнати от здравната и икономическа рецесия, френската фармацевтична компания Sanofi разгласи през днешния ден, че закрива 1700 работни места в Европа, от които 1000 във Франция, съобщи Франс прес. Планът за съкращения, показан на европейските обществени сътрудници е бил показан през днешния ден сутринта и се отнася до хиляда от 25 000 чиновници на компанията във Франция (от 100 000 в международен мащаб), посочи президентът на групата за Франция Оливие Божийо.

Мотивите за преструктурирането в действителност не са обусловени с корона рецесията. Още през декември предходната година компанията разгласи, че желае да понижи разноските си с към 2 милиарда евро до 2022 година, като по-конкретно има намерение да приключи изследванията за диабет, както и проучванията в медикаментите за лекуване сърдечно-съдови болести, написа Българска телеграфна агенция. Планът за съкращенията, който във Франция би трябвало да се реализира " извънредно на доброволна основа " в продължение на три години, визира работни места на непрекъснат трудов контракт по особено позиции за поддръжка, търговия и платформи, свързани с проучвания.

За понеделник е планувана среща, на която мярката ще бъде показана на френските обществени сътрудници, заяви Оливие Божийо без да прецизира компенсацията, която ще бъде препоръчана на чиновниците, нито сумата, планувана за финансиране на тези съкращения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР