Противно на общоприетото схващане, някои от хората с нарцистично личностно

...
Противно на общоприетото схващане, някои от хората с нарцистично личностно
Коментари Харесай

Някои нарцисисти са смазани от несигурност, а не грандомани

Противно на общоприетото разбиране, някои от хората с нарцистично личностно разстройство са движени от дълбока вътрешна неустановеност, а не от прекомерно надуто възприятие за предимство над другите, написа изданието neurosciencenews.com. Изследователите са безапелационни обаче, че при злокачествения егоизъм може да се приказва за демонстрация на психопатия.
Нарцисистът е управителен в мислите и дейностите си от дълбока вътрешна неустановеност, а не толкоз от повишено възприятие за личната си значителност и качества, сочат нови проучвания на психолози. Някои от изводите им са свързани с деянията на хора с НЛР в обществените медии и могат да обяснят дразнещото държание на голям брой консуматори, които обожават да се самоизтъкват.

 „ Дълго време не беше ясно за какво нарцисистите имат отблъскващо държание, като да вземем за пример самопоздравления, защото с тези си прояви в действителност карат другите да мислят по-малко за тях и даже да ги подценяват “, изяснява Паскал Уолиш, доцент в катедрата по логика на психиката на Нюйоркския университет и създател на публикацията, която се появи в списанието  Personality and Individual Differences.  „ Това стана много публикувано в ерата на обществените медии - държание, което е измислено като „ флексибилност “. Нашата работа разкрива, че тези нарцисисти не са грандомани, а по-скоро несигурни и по този метод наподобява се оправят с несигурността си " - прибавя той.
Резултатите демонстрират, че на нарцисизма би трябвало да се гледа като на обезщетителна акомодация за превъзмогване и прикриване на ниско самочувствие. Нарцисистите са несигурни и се оправят с тези несигурности, като се огъват. Това кара другите да ги харесват по-малко в дълготраен проект, като по този метод това в допълнение утежнява тяхната неустановеност, което по-късно води до циничен кръг на гъвкаво държание.
Около 300 участници в изследването на междинна възраст 20 години отговаряли на 151 въпроса по компютърен път. Изследователите следили НЛР, концептуализирано като несъразмерна обич към себе си и състоящо се от два подтипа, известни като " величествен " и " уязвим " егоизъм. Дълбоката вътрешна неустановеност се отнася за втория подтип. Поведението на " грандиозните " нарцисисти би трябвало да се преглежда в светлината на понятието психопатия.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР