Противно на общоприетото мнение, не всички плодове са еднакво полезни

...
Противно на общоприетото мнение, не всички плодове са еднакво полезни
Коментари Харесай

15 плода подпомагащи отслабването

Противно на общоприетото мнение, не всички плодове са еднообразно потребни за здравето, както и за поддържането на положителната фигура. Някои съдържат високи равнища на естествени захари, само че други, изключително когато се ядат в умерени количества, оказват помощ да се смъкват килограми, написа английският в. “Дейли мейл ”.

Папаята да вземем за пример съдържа ензима папаин, който  подкрепя храносмилането  и разграждането на  белтъчините и  въглехидратите,  като по този метод благоприятства свалянето на килограми.

Още 14 плода по друг метод работят добре на физическото положение и могат да оказват помощ в битката против непотребното тегло. За тях американският уебсайт за здравословно хранене “Фитнес рипъблик ” даже направи спецални графики, отдадени на главните потребни качества на всеки от тях.

“Плодовете са най-хубавото нещо за похапване, в случай че държите да контролирате тежестта си, въпреки напоследък репутацията им да не бе изключително добра в очите на “захарната полиция ” , споделя специалистката по хранене Лиана Бонадио. Според нея множеството плодове съдържат естествени захари, само че когато се ядат задачите, а не под формата на сок, фибрите оказват помощ захарите да се всмукват по-бавно и това е по-здравословният вид. Плодовете доста добре задоволяват глада за сладко, с цел да не се прибягва до сладкиши, бисквити, шоколади, само че въпреки всичко количествата би трябвало да са умерени и да бъдат лимитирани от не повече от две порции дневно. Добавянето на известно количество протеини под формата на ядки или семена или на малко потребни мазнини  стабилизира нивата  на кръвната захар,  което е значимо за отслабването, твърди Бонадио.

Добрата вест за феновете на авокадото е, че този цялостен с потребни мазнини плод потвърдено ускорява метаболизма, както и производството на тестостерон – хормона на загубата на тегло и при двата пола. Той има високо наличие на витамини и минерали, микроелементи, антиоксиданти, целулоза, фолиева киселина, магнезий и калий. Всичко това въздейства благотворно на обмяната на веществата и на сърдечносъдовата система.

За похапване сред закуската и обяда постоянно би трябвало да се залага на богат на фибри плод. Подходящи са ябълките и крушите . По-добре е да не се белят, с цел да се употребява изцяло наличието им от фибри. Крушата усъвършенства работата на червата, същото прави и ябълката , която чисти и токсините от организма. Неслучайно точно ябълките са в основата на доста диети, а също и на разтоварващите дни.

Бананите също са богати на разтворими фибри, които пресичат желанието да се набиват сладкиши. Независимо от мнението, че те са висококалорични, лимитираната им консумация даже може да помогне за вталяването. Не бива обаче да се минава дозата от един банан на закуска, което работи добре и за подсилване на имунитета.

Бананите доставят на организма огромно количество витамин В6, който контролира равнището на глюкозата в кръвта и обезпечава хармоничното действие на нервната система. При отслабването са потребни с това, че поддържат непрекъснато равнището на кръвната захар и оказва помощ да се избегне безконтролният вкус.

Едни от най-богатите на антиоксиданти плодове обаче са черните боровинки , които са доста значими за детоксикацията на организма, а оттова и за намаляването на телесните закръглености. Те оказват помощ да бъдат изгорени остатъците от тлъстини и с помощта на съдържащите се в тях полифеноли трансформират метода на асимилиране на захарта и мазнините.

Сухите плодове също имат славата на чудовище за кантара, само че употребявани дружно с пресни, те ефикасно горят непотребните мазнини и понижават холестерола.

Кокосът кара стомаха да се усеща добре заситен за дълго време и предотвратява спазмите от апетит. Освен това той форсира с към 30% метаболизма. Много скъпо при него е наличието на лауринова киселина, която е доста мощен антиоксидант.

Лимоните пък идеално пречистват черния дроб. Да се изпие заран чаша лимонен сок, разводнен с вода, е отлично средство против струпване на мазнини.

Грейпфрутът е горещо препоръчван за диети, защото съдържа доста малко калории, а високото му наличие на вода води до възприятие за цялостен корем. Този леко горчив, само че доста апетитен плод има и други вълшебни свойства. Той води до нормализиране на кръвното налягане, възвръща силите при отмалялост, а гликозидите, които съдържа, имат антисклеротични свойства.

Нарът пък направо  е кадърен да  убие апетита

Смята се, че това е един от плодовете на младостта, тъй като се бори с фактори, водещи до остаряването на клетките.

Портокалът работи добре на перисталтиката, възстановява работата на червата и извежда токсините от тялото.

Доматът  (според ботаниката той е плод) е извънредно богат на витамин С, както и на ликопен. Европейско изследване сподели неотдавна, че този антиоксидант понижава риска от сърдечен удар при мъжете. Освен това той засилва производството на карнитин – аминосиселина, ускоряваща процеса на изгаряне на мазнините.

Една купичка пъпеш , която съдържа към 60 калории, е задоволителна човек да понижи глада сред главните хранения. Този плод има добро име на положително профилактично средство, също така въздейства добре на нервната система.

Прасковата е съвършена за включване в нискокалорийни диети. Тя е сладка и сочна, само че в действителност в 100 г се съдържат едвам към 40 калории. Добър източник е на антиоксиданти и подкрепя изхвърлянето на токсините. Богата е на субстанции, които укрепват имунитета.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР