Противниците на абортите оспориха насоките в множество юрисдикции. В Тексас

...
Противниците на абортите оспориха насоките в множество юрисдикции. В Тексас
Коментари Харесай

В случая с Тексас федералният апелативен панел казва, че абортите при спешни грижи не се изискват от закона от 1986 г.

Противниците на абортите оспориха насоките в голям брой юрисдикции. В Тексас щатът се причисли към съперниците на аборта в правосъдно дело за прекъсване на влизането в действие на управлението и завоюва на равнище областен съд. Администрацията на Байдън апелира пред 5-ти областен апелативен съд на Съединени американски щати, който има пълномощия в Тексас, Луизиана и Мисисипи. Но обжалването беше отхвърлено в решението във вторник от единомислещ състав от трима съдии.

В решението се споделя, че насоките не могат да се употребяват за условие на аборти в Тексас или от членове на две групи срещу абортите, които са завели дело — Американската асоциация на про-лайф акушерите и гинеколозите и Християнските медицински и стоматологични асоциации. Базираната в Калифорния 9-та окръг позволи потреблението на насоките да продължи в дело в Айдахо, което е висящо във Върховния съд на Съединени американски щати.

Противниците на насоките споделиха, че тексаският закон към този момент разрешава аборти за избавяне на живота на майката, само че че федералните насоки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР