Противникът, използвайки превъзходство във въздуха, ракети и артилерийски боеприпаси, се

...
Противникът, използвайки превъзходство във въздуха, ракети и артилерийски боеприпаси, се
Коментари Харесай

Сирски: Обстановката на фронта е тежка, на места постигаме тактически успехи

Противникът, употребявайки предимство във въздуха, ракети и артилерийски муниции, се пробва да реализира задачата си д а доближи административната граница на Донецка област , сподели главнокомандващият на украинските въоръжени сили Олександър Сирски, представен от Руската работа на Би Би Си.

" Врагът продължава да води настъпателни дейности през деня и нощем, употребявайки щурмови групи с поддръжката на бронирана техника. В избрани посоки той (врагът-бел.ред.) се пробва да води щурмови дейности с пехота, на талази, от взвод до рота, от време на време до батальон ", написа Сирски в своя телеграм канал.

Според него изключително тежка обстановка се е основала в Бахмутско направление в регионите източно от Часов Яр и Клешчеевка; в Авдеевско направление - в регионите на Бердичев, Орловка, Водяное, Первомайское; и в Новопавловско направление - в региона на Новомихайловка.

" Часов Яр остава под наш надзор, всички опити на съперника да проникне в популации регион са несполучливи ", сподели украинският главнокомандващ.

Обстановката остава напрегната в Лиманско, Ореховско и Херсонско направление. " В същото време в купянското и лиманското направление имаме прочут тактически триумф ", сподели Сирски.

Припомняме, че, че нейните сили са поели надзор над селището Водяное в източната Донецка област на Украйна, в региона на Авдеевка.

Ройтерс не можа без значение да ревизира изказването на съветското отбранително министерство, последното от, откогато след месеци на борби.

Украинските бранители се пробват да спрат съветското нахлуване само че се сблъскват с дефицит на артилерийски снаряди, като
 ISW: Русия няма към този момент проблеми с танковете и живата мощ на бойното поле
ISW: Русия няма към този момент проблеми с танковете и живата мощ на бойното поле

Кремъл активизира по 30 000 души месечно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР