Против увеличение на капитала на смесеното дружество Пълдин туринвест“ АД

...
Против увеличение на капитала на смесеното дружество Пълдин туринвест“ АД
Коментари Харесай

Гласуват повторно против съдружие на Варна в „Пълдин туринве...

Против нарастване на капитала на смесеното сдружение „ Пълдин туринвест “ АД ще гласоподава през днешния ден на сесията Общинският съвет. Повторното решение се взима във връзка на плануваното за 9 януари изключително Общо заседание на акционерите, макар че на 24 ноември болшинството не даде единодушие за прекачване на 16 314 400 акции на Община Варна в „ Пълдин туринвест “ от капитала на „ Международен панаир Пловдив “ АД. Както „ Марица “ писа, Община Варна се снабди с 29% в Панаира, откакто акциите и бяха предоставени безплатно от Министерството на стопанската система през 2016 година

Кметът Здравко Димитров предлага представителят на Общинския съвет в Общото заседание на „ Пълдин туринвест “ Ясен Михайлов да гласоподава срещу, защото с нарастването на капитала от 177 984 899 акции на 194 299 299 делът на Община Пловдив ще бъде понижен от 25% на 22,9%. В същото време присъединяване на мажоритарния притежател Георги Гергов в „ Международен панаир “ АД ще се вдигне на 78%.

Извънредното съвещание  е свикано за повторно, тъй като първото  решение на Общото заседание на акционерите, взето макар несъгласието на Общината, беше обжалвано от кмета с претекст, че упражнява правото си на „ блокираща квота “, и спряно от Окръжен съд, а по-късно и от Апелативен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР