Протестното автошествие на миньори и енергетици затвори за час от

...
Протестното автошествие на миньори и енергетици затвори за час от
Коментари Харесай

Миньори и енергетици затварят пътища с автошествие-протест в областите Стара Загора и Хасково

Протестното автошествие на миньори и енергетици затвори за час от 13ч. в Харманли изхода към автомагистрала „ Марица “. Шествието потегли тази заран от Раднево, като преди Харманли мина през Гълъбово, Симеоновград, Димитровград и Хасково.

След това автошествието ще продължи по автомагистралата до отбивката за Симеоновград и ще се върне към Гълъбово, където пред „ Брикел “ също в продължение на час придвижването ще бъде блокирано. Протестът през днешния ден ще завърши при началната си точка - паметника на Св. Иван Рилски в Раднево към 18 часа.

Организатор е сдружението „ Миньори и енергетици дружно “, от което са подготвили протестна декларация. Тя ще бъде изпратена до Народното събрание, групите в Народното събрание и президента Румен Радев.

Председателят на УС на сдружението Станимир Георгиев разяснява, че митингът им е за цялото общество, като се оповестиха и срещу излизането на битовите консуматори на електричество на свободния пазар.

Основните претенции са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Те упорстват и за осъществяване на концесионния контракт на Мини „ Марица-изток “, който включва рекултивация на земите в комплекса.

За последните две седмици това е четвърто следващо протестно автошествие на миньорите и енергетиците. От сдружението, което го провежда, са безапелационни, че ще продължат, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията на протестиращите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР