Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира движението по пътя

...
Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира движението по пътя
Коментари Харесай

Миньори и енергетици блокираха пътя между Стара Загора и Казанлък

Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира придвижването по пътя Казанлък – Стара Загора в региона на Върха. Протестиращите потеглиха тази заран от Раднево и Стара Загора, чака се да преминат през Казанлък и разклона за град Мъглиж и шествието да завърши край Нова Загора.

Основните претенции на протестиращите са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания.

Това, съгласно тях, ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на електрическа енергия, добивана от въглищни топлоелектрически централи и конкурентна среда при производството на електрическа енергия. Те желаят още осъществяване на концесионния контракт на „ Мини Марица-изток “, като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса – една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт. Има опасения и от съкращения в комплекса.

Протестиращите са безапелационни, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, протестните дейности ще продължат, написа Българска телеграфна агенция.

Това е следващото неодобрение на енергетици и миньори в района. През предходната седмица протестни автошествия блокираха пътни прави в Гълъбово.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР