Протестни акции, организирани от привържениците на независимостта на Каталуния, се

...
Протестни акции, организирани от привържениците на независимостта на Каталуния, се
Коментари Харесай

Протести в Барселона заради кралска визита

Протестни акции, проведени от последователите на независимостта на Каталуния, се организират в Барселона поради визитата на кралското семейство в града.
Хиляди са се събрали пред двореца на конгресите в каталунската столица, където тече церемонията по връчване на наградата на фондация „ Принцесата на Жирона ”. Кадри от събитията се излъчват по канал 24 Horas, оповестява РИА Новости.
Протестиращите се пробват да блокират всички входове на постройката и да попречат на гостите да преминат.
В предавани в обществените мрежи видеоматериали се виждат апели против монарха „ Ние нямаме крал ” и „ Гилотина за сатрапите ”. Вижда се по какъв начин протестиращи палят портрета на президента.
Организатори на акцията е радикалната организация „ Комитет за отбрана на републиката ”. От там приканиха всички искащи да дойдат пред двореца на конгресите „ с тенджери, свирки ” и с всичко, което може да издава звук, както и да носят фотоси, които да бъдат запалени.
Във връзка с визитата на кралското семейство в Барселона там са изпратени спомагателни полицейски подразделения от други региони на Испания.
На церемонията по връчване на премиите участват крал Фелипе VI и брачната половинка му Летисия, престолонаследничката принцеса Леонор, която ще връчва премиите, инфантата София, изпълняващият длъжността вицепремиер Кармен Калво, заместник-кмета на Барселона, представители на държавното управление на Испания в Каталуния. На нея не участва нито един представител на каталунското държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР