Протестиращите земеделци във Франция продължават да блокират ключови пътни артерии

...
Протестиращите земеделци във Франция продължават да блокират ключови пътни артерии
Коментари Харесай

По подобие на „Жълтите жилетки“: Защо фермерите искат да блокират Париж?

Протестиращите земеделци във Франция не престават да блокират основни пътни артерии и показват подготвеност да стигнат до Париж.

По информация на френското разузнаване, в случай че няма неотложен отговор от ръководещите, протестиращите могат да тръгнат към Париж, с цел да усилят натиска. Не са изключени вълнения, се показва още в известието на службите.

Българска делегация също е в немската столица

Така фермерите ще припомнят за протеста на „ Жълтите жилетки “.

Утре новият френски министър председател Габриел Атал ще насочи оферти към фермерите .

Причините за недоволството им са нарасналите разноски за гориво и възбраната на химични артикули, поради европейската климатична политика.

Недоволните бяха поканени на среща в земеделското министерство, само че останаха разочаровани

Проучване демонстрира, че 80% от французите поддържат митингите, само че огромна част от тях декларират, че няма да се откажат от пазаруването на вносни хранителни артикули, поради по-ниската им цена.

Вълната от аграрни митинги засегна също по този начин Германия, Нидерландия, Полша и Румъния. На този декор Европейска комисия стартира разговор с всички наранени страни от хранителната верига.

Той посети пазарджишкото село Мало Конаре

„ Изменението на климата, инфлацията и нестабилните пазари са големи провокации пред земеделците “, призна ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР