Протестиращите земеделци в Гърция блокираха днес магистралата Атина-Ламия и в

...
Протестиращите земеделци в Гърция блокираха днес магистралата Атина-Ламия и в
Коментари Харесай

Протестиращите земеделци в Гърция блокираха магистралата Атина-Ламия

Протестиращите земеделци в Гърция блокираха през днешния ден автомагистралата Атина-Ламия и в двете направления при пътен възел Антили. Пътната полиция отклонява придвижването по обходни направления.

По-рано тази седмица недоволните земеделци взеха решение да засилят блокадите на разнообразни места в страната и издигнаха лист с общи претенции към държавното управление. Те оповестиха и допустимо шествие до Атина идната седмица.

Правителственият представител Павлос Маринакис съобщи през днешния ден, че министър председателят Кириакос Мицотакис е подготвен да се срещне с протестиращите фермери в понеделник, в случай че те вдигнат блокадите от националната пътна мрежа.

" Премиерът даде ясно да се разбере, че разговорът може да продължи при отворени пътища. Не желаеме да стигнем до миг, в който свободното придвижване на жителите да бъде възпрепятствано ", сподели държавният представител.

За да постави завършек на митингите, държавното управление разгласи пакет от ограничения, който включва удължение с една година на периода за връщане на специфичния налог върху горивата за селското стопанство; преструктуриране на отговорностите на локалните и общите организации за мелиорация към Държавната електрическа компания и гарантиране на средносрочно понижение на разноските за електрическа енергия с най-малко 30 % спрямо актуалните цени за едно десетилетие, показва вестникът.

Земеделците оповестиха, че това не удовлетворява настояванията им, а държавното управление изключи вид за приемане на спомагателни ограничения за поддръжка.

Представители на Министерството на земеделието беседват с протестиращите фермери в цялата страна, а министърът на земеделието Елефтериос Авгенакис ги прикани да образуват 20-членна делегация, с цел да може разговорът да продължи, в случай че блокадите бъдат вдигнати.

Утре фермерите възнамеряват да затворят един от граничните пунктове сред Гърция и Северна Македония за 4 часа, като ще бъдат спирани най-вече преминаващите товарни коли.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР