В Брюксел за утре е насрочен трети от началото на

...
В Брюксел за утре е насрочен трети от началото на
Коментари Харесай

Брюксел се готви за нов земеделски протест утре

В Брюксел за на следващия ден е плануван трети от началото на годината всеобщ митинг на недоволни земеделци, оповестиха локални медии. Очаква се митингът да стартира от 6:00 часа сутринта и да предшества с няколко часа съвещанието на министрите на земеделието от Европейски Съюз.

Според уредниците се планува в града да дойдат 300 трактора и това е доста по-малко от първата сходна демонстрация през февруари, когато в града навлязоха към 1300 машини. Властите предизвестяват, че на следващия ден напредването в Брюксел ще бъде допустимо главно с градски превоз, като е евентуално да бъдат блокирани няколко от входовете на автомагистралите към столицата.

Земеделците упорстват за промени в разпоредбите за тяхната активност и се афишират против комерсиалните съглашения на Европейски Съюз. Дневният ред на съвещанието на земеделските министри включва разискване на положението на пазара на селскостопански артикули, повлияно от войната в Украйна, и бъдещето на общата земеделска политика на Европейски Съюз.

В навечерието на съвещанието Европейската комисия показа оферти за промени, свързани с настояванията на земеделците. Протестите сътвориха спънка за прогрес по съглашението на Европейски Съюз с страните от Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай), а във Франция Сенатът отхвърли ратификацията на съглашението СЕТА за свободна търговия с Канада, което работи от 2017 година, само че към момента не е дефинитивно утвърдено от всички европейски страни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР