Протестиращите търговци блокираха кръстовището на ул. Брезовско шосе“ с бул.

...
Протестиращите търговци блокираха кръстовището на ул. Брезовско шосе“ с бул.
Коментари Харесай

ОБЗОР: Протести на Брезовско шосе заради продължителния ремонт, БМВ се вряза в стълб на бул. “България“


Протестиращите търговци блокираха кръстовището на ул. „ Брезовско шосе “ с бул. „ Северен “ тази заран, като придвижването в региона бе прекратено от 8:00 до 10:00 часа.

Десетки хора се събраха, с цел да изразят недоволството си от обстоятелството, че оборотите им са намалели с към 60%, а краят на тази сага скоро не се вижда. Това е втория митинг в границите на 10 дни, който провеждат пострадалите.

Дейностите по асфалтирането на част от Брезовско шосе ще започват в понеделник, даде обещание зам.-кметът Пламен Райчев. Близо 100 души тази заран блокираха придвижването, като показаха неодобрение от бавния ремонт, който визира бизнес им.

Кметът Здравко Димитров разяснява, че хората имат право да показват мнението си, като добави, че ремонтът е извънредно комплициран.
Прочетете още

Тежка злополука стана на бул. „ България “ в Пловдив към 13ч. през днешния ден. БМВ с пловдивска регистрация се е забило в махленски дирек. От удара колата е с голям брой нанесени материални вреди. 

Автомобилът е бил ръководен от 23-годишна жена. Тя е откарана в болница от кола за спешна помощ. Младата жена е с 8-месечен стаж зад кормилото. Тестът ѝ за приложимост на алкохол е негативен, показват от полицията.

От удара стълбът е накривен. Знаците от него са отхвръкнали, видя кореспондент на TrafficNews .  

Кметът Здравко Димитров дефинира като „ несериозни ” изказванията на шефа на „ Градини и паркове ” Веселин Козарев по отношение на проблемите с кореновата система на дърветата.

Вчера от общинското дружество пуснаха прессъобщение, в което се цитира Козарев:

„ По мотив неспиращите запитвания за какво толкоз доста очевидно здрави и разлистени дървета не са удържали напразно Козарев още веднъж разясни, че главната причина са болести на кореновата система, породени от изкопни действия по тротоари и в междублокови пространства за превозване на тръби, кабели и друга подземна инфраструктура ”.

Кметът сподели, че не му звучат съществено тези изказвания,  като подсети какъв брой мъчно се режат дървета, даже и изгнили.

Община Пловдив създава линия 103 от градския превоз, която ще се обслужва от сдружението „ Екобус- Пловдив ”.  Идеята е рейсове по линията да потеглят от депото в ЖР „ Тракия ”, оттова през моста на Адата и да стигат до езиковите гимназии и новата постройка на ПУ „ Паисий Хилендарски ”. Още преди нова година от ОКТ работиха по тази идея, защото линиите, които обслужват Английската и Руската, всекидневно са претъпкани с възпитаници. Линията 103 би трябвало да освободи част от тях.

Към момента обаче не е ясно от кое място ще пристигна финансиране за закупуването на преносим състав. В новия бюджет са заложени едвам 167 000 за „ Екобус – Пловдив ”, които са за издръжката, както и за правенето на плановите изследвания за европейски стратегии.  Към днешна дата към момента няма изясненост кои фондове и стратегии ще дават благоприятни условия за кандидатстване за закупуването на електробуси. Самото дружество няма и признат бизнес проект, което слага под въпрос дали скоро то ще може да действа като транспортьор.

Задържаха пийнал водач да кара в насрещното на автомагистрала „ Тракия “. Водачът, който е управлявал автомобила под влияние солидно количество алкохол в кръвта, към този момент е изтърпявал 4 присъди, има наложени над 10 акта и 2 санкции с фиш, показват от полицията.

Около 8 ч. през днешния ден оперативният дежурен в бранш „ Пътна полиция ” при ОДМВР - Пловдив подал сигнал до всички автопатрули на обслужвания сектор на аутобана за видян автомобил, който пътува по спешната лента. Той се намирал в платното за придвижване към София, само че в посока Бургас.

Последвала реакция от чиновници на Зонално жандармерийско ръководство нарушителят бил спрян в региона на пътен възел Цалапица.

Последвала проба на 39-годишния водач, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила . Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически разбор.

Родители от пловдивския квартал „ Кючук Париж “ са разтревожени, че новия образ на ул. „ Даме Груев “ не планува безвредното напредване на деца. Според тях казусът е най-силно изразен в зоната към СУ " Братя Миладинови ", където има всекидневно текучество да стотици деца, само че все пак в плана липсва светофарна уредба. 

Тяхната позиция е подкрепена и от учебното управление на школото, учители и живущи в квартала. Те са организирали и подписка, която към този момент е импортирана в администрацията на Община Пловдив, регион „ Южен “, както и препратена до зам.-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев.

Зам.-кметът на регион „ Западен ” Георги Георгиев от политическата групировка „ Кауза Пловдив ” застана през днешния ден пред Районен съд-Пловдив, само че ход на делото не бе даден. Георгиев е упрекнат за това, че до момента в който е бил шеф на „ Кризисен центъра за деца ” в Пловдив,  е направил 16 действия, в качеството си на длъжностно лице  към Община Пловдив, като е присвоил непознати пари в общ размер от 4118,11 лв.. Те са били изплатени по сключени  цивилен контракти с неговия тъст Костадин Сейменски за осъществяване на разнообразни поправки по поддръжка на постройката на Кризисния център.

По време на съвещанието трябваше да се реши по какъв метод ще се организира делото, като обвиненият и бранителят му юрист Красимир Елдъров пожелаха то да започва по общия ред. След като в детайли изслуша страните обаче, съдията реши, че в обвинителния акт има позволени нарушавания, които би трябвало да бъдат отстранени. 

Иван Ставрев, който атакува пловдивчанка в центъра на града, остава за непрекъснато в ареста. Това реши състав на Пловдивския областен съд. В правосъдната зала от прокуратурата показаха разпореждане за сливане на производства против 24-годишния мъж, откакто през последните дни са събрани още доказателства за съпричастност към сходни закононарушения.

През последната година покупките на хранителни артикули са едно най-големите пера от фамилния бюджет. При тях покачването на цените е най-голямо за последните 6 месеца, сочат данни на националната статистика.

Репортер на  TrafficNews  проследи по какъв начин са се трансформирали цените на главните хранителни артикули в Пловдив за последния месец. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР