Протестиращите спешни медици ще продължат с протестните действия на 26

...
Протестиращите спешни медици ще продължат с протестните действия на 26
Коментари Харесай

Спешни медици готвят нов протест, ако в НС не гласуват обещаното увеличение в бюджета

Протестиращите незабавни медици ще продължат с протестните дейности на 26 юли (сряда), в случай че във вторник, 25 юли, не бъдат утвърдени настояванията им от Бюджетната парламентарна комисия, декларират от профсъюз „ Защита “. Протестите ще стартират от 11 часа както в центъра на столицата, по този начин и по работни места в обособените филиали по незабавна помощ с включване на звуков сигнал на коли за спешна помощ.

От синдиката напомнят, че след извършения на 13 юли митинг депутатите от съвсем всички парламентарно показани партии са разговаряли със незабавните медици.

„ Синдикат „ Защита “  внесе оферти до всички парламентарни групи с претенции за спомагателни 23 милиона лв. в Държавния бюджет 2023 да бъдат обезпечени средства за нарастване на съществени работни заплати на заетите в незабавните центрове и за „ Издръжка “,  в това число и за нарастване на средствата за храна “, прецизират синдикалистите. 

От ГЕРБ-СДС също за изменение на Законопроекта за Държавния бюджет, с което да бъдат увеличени заплатите в Спешна помощ и РЗИ. В него се предлага от финансова разноски да бъдат извадени 36 млн. лева. 30 млн. лева да бъдат трансферирани в разноски за личен състав, а средствата на ред „ Политика в региона на промоцията, предварителната защита и контрола на публичното здраве “ да бъдат увеличени с 6, 465 млн. лева

„ Очакваме нашите претенции да бъдат утвърдени от Бюджетна комисия на 25 юли, само че до момента в който не мине гласуването в Народното събрание би трябвало да сме нащрек “, споделят от „ Защита “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР