Протестиращите миньори и енергетици от комплекса Марица-изток ще решават следващите

...
Протестиращите миньори и енергетици от комплекса Марица-изток ще решават следващите
Коментари Харесай

Синдикалист: Вчера беше извършено поредното предателство от собствените ни колеги

Протестиращите миньори и енергетици от комплекса " Марица-изток " ще вземат решение идващите си дейности след планувано през днешния ден изключително съвещание на Народното събрание, в границите на което би трябвало да бъде гласувано съглашението, подписано през вчерашния ден сред държавното управление, политическите партии, представители на синдикалните организации и протестиращите миньори и енергетици.

" Вчера беше осъществено следващото изменничество от личните ни сътрудници, бяхме в дословния смисъл предадени. Постигна се някакво съглашение, дадоха обещание ни се някакви точки, само че надали има някой, който да живее в илюзия, че ще бъдат изпълнени " , сподели пред присъстващите водачът на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица-изток " Бисер Бинев. Според него единствено водачите на въглищните централи са повярвали в държавното управление, в техните обещания.

" Дори най-после министър-председателят сподели, че в случай че не ги извърши, ще подаде оставка. Само че дали на този пост ще бъде той, или някой различен, надали има значение. Ние пропуснахме следващия си златен късмет да предотвратим убийството на комплекса " Марица-изток ". Каквото и да създадем, от всичко, което сътворихме, аз персонално ще изляза с вдигната глава. И освен аз, желая да благодаря, да се преклоня пред вас, тъй като това, което направихме, съгласно мен в никакъв случай не е правено в страната ", разяснява Бинев.

" Премиерът предложи нещо доста хубаво – вземете си съглашението, говорете с хората, обмислете и тогава да го подпишем. Не знам за какво бързаха и от какво се опасяват. Този лист хартия значи доста, подсигурява парите от Европа да дойдат, то ги узакони. Можеше да бъде записано “връщане на териториалните проекти и в тях да бъдат вкарани седемте точки ”, единствено това щеше да подсигурява някаква сигурност за нас в годините напред. Едва ли има някой, който се заблуждава, че до 40-50-а година ще работим с потенциала, с който работим. Тези точки, в случай че бяха вкарани в териториалните проекти, подсигуряваха една спокойна работа най-малко на комплекса до 2038 година с един в действителност равномерен преход, само че това не се случи ", счита той.

" Всичко е пожелателно, през днешния ден евентуално ще бъде гласувано в Народно събрание, само че какъв брой решения има то и нито едно от тях не е изпълнено. Има решения отпреди две години и повече, само че не се извършват и това ще бъде следващото неизпълнено " , сподели още той.

Документът имаше за цел да удовлетвори настояванията на недоволните чиновници на комплекс " Марица-изток ", които се опасяват за работните си места и приходите си. 

Ако съглашението през днешния ден в Народно събрание бъде подкрепено, участниците в протестните блокади ще решат дали пътищата в Старозагорска област ще бъдат освободени след шест денонощия неодобрение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР