Протестиращите майки от инициативата Системата ни убива ще потърсят отговорност

...
Протестиращите майки от инициативата Системата ни убива ще потърсят отговорност
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания настояват премиерът да спази обещанията си за реформа

Протестиращите майки от самодейността " Системата ни убива " ще потърсят отговорност от министър-председателя Бойко Борисов за промяната в региона на хората с увреждания.
 
Премиерът е индивидът, който ни излъга, и ще настояваме да си съблюдава обещанието и да си свърши работата, съобщи Вера Иванова преди съвещанието на съвета за интеграция на хората с увреждания, на което ще бъде прегледан промененият от общественото министерство вид на закона за хората с увреждания.
 
По-рано през днешния ден стана ясно, че от плана са отпаднали огромна част от ограниченията, контрактувани с майките през последните три месеца, а текстът, че персоналната помощ ще бъде уредена в обособен закон, е изнемощял.
 
Актуалният вид на Закона за хората с увреждания, който Мая Манолова назова сакат, е бил изпратен до заинтригуваните страни още в петък. В него не участва основаването на фондове за подкрепена претовареност и за подвижност на хората с увреждания, няма периоди за разработване на стандарти за медицинските произведения и помощните средства и липсва текстът, съгласно който персоналната помощ се урежда в обособен закон, което съгласно омбудсмана, значи, че желаният от майките Закон за персоналната помощ няма да бъде гласуван.
 
Самите майки дефинираха това развиване на неата като безсрамие и насмешка с хората с увреждания, както и с всички хора, които заплащат налози. Вера Иванова удостовери, че от на следващия ден майките излизат за митинги в цялата страна и ще търсят правата си, до момента в който се случи реформата 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР