Протестиращите излязоха по улиците с искане за 15-процентно увеличение на

...
Протестиращите излязоха по улиците с искане за 15-процентно увеличение на
Коментари Харесай

Хиляди полицаи от цялата страна протестираха в София

Протестиращите излязоха по улиците с искане за 15-процентно нарастване на заплатите и нов Закон за Министерство на вътрешните работи. Отново заплашиха, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, стачката остава и по време на Европредседателството ни. Вътрешният министър Валентин Радев отговори пред Българска национална телевизия, че заплатите в Министерство на вътрешните работи ще бъдат увеличени с 15% от следващата година, само че не за всички.

 © Българска телеграфна агенция
Хиляди служители на реда събра следващият митинг в София - 14-и от лятото насам. Те излязоха по софийските улици с две съществени претенции: по-високи заплати и нов Закон за Министерство на вътрешните работи.

Да си служител на реда, е все по-трудно, обявиха протестиращите. Освен почтено възнаграждение, те желаеха и естествени условия на труд.
Ивайло Янчев, пожарникар - Варна: Вярваме в това, което забележим. За тия 14 години аз персонално смяна не съм видял. Тъпчем на едно място. Николай Стоянов, контрольор: Ние в тези условия, които работим, ние не можем да оправдаем упованията на жителите. Няма по какъв начин да му обясниш на жителя, че имаме два патрула, от които единият, в случай че е блокиран на местопрестъпление, другият не може да реагира на 15 сигнала. Гражданинът, несъмнено, е засегнат.
55-те милиона лв. повече в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2018 година в огромната си част ще отидат за осигуровки и възнаграждение на ексклузивен труд, настояват протестиращите.
Иван Кузманов, зам.-председател на УС на СФСМВР: Ние това го отчитаме като една насмешка, да не приказваме, че това изобщо не кореспондира с нашите претенции, които са 15% от тази година. 55 млн. от следващата година, които ние отчитаме не повече от 3%-но нарастване.  Служители на Министерство на вътрешните работи от цялата страна се събраха на митинг в столицата (СНИМКИ) Служители на Министерство на вътрешните работи от цялата страна се събраха на митинг в столицата (СНИМКИ)
Национален митинг на служителите на реда под надпис "За почтено възнаграждение " стартира след минути в София. Шествието ще тръгне от Министерството на вътрешните...

Пред Българска национална телевизия министър Валентин Радев отговори, че в договарянията сред Министерство на вътрешните работи и синдикатите има чуваемост и от двете страни, че самото управление на Министерство на вътрешните работи също желае заплатите на служителите на реда да се усилят, само че всичко зависи от диалозите с финансовия министър.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Те споделят - да, желаеме 15%. Аз им споделям - да, несъмнено ще има 15, само че на някои. На някои ще има 10, на някои 2, на някои 1. И доста по-важно е не да увеличим заплащането сега, а това да бъде трайно, те да знаят, че всяка година ще бъде по малко, ще има някаква резистентност, да бъдат давани тези пари, които ще бъдат в допълнение на тези, които най-вече ги заслужават, както те се показват - на терен.  Валентин Радев: По-важно е нарастването на заплати да бъде трайно Валентин Радев: По-важно е нарастването на заплати да бъде трайно
Заплатите на служителите на реда може да бъдат увеличени с 15% от следващата година, само че не за всички. Това сподели в "Денят стартира с Георги Любенов " министърът на вътрешн...

За акцията от тази седмица и арестуваните двама служители на реда от столичното 7 РУП за разпространяване на опиати и взимане на рушвет, Радев разяснява, че във всяка система има " гнили ябълки ". Оградата по границата е изцяло ремонтирана в сектора, който пропадна и беше посочен от депутата от левицата Елена Йончева, изясни вътрешният министър.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Аз бях тъкмо там, където беше тази фотография, която тя я носеше, оградата, където тя виси, изпод има отвор. Но тя, оградата, стои, което мен ме впечатли. Сега всичко това е заравнено.
Радев напомни, че с пари от Европейски Съюз до края на 2018 година по оградата ще бъдат конфигурирани датчици и камери по цялото ѝ продължение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР