Протестиращите блокираха движението пред Народното събраниеГражданипротестират пред парламента срещу промените

...
Протестиращите блокираха движението пред Народното събраниеГражданипротестират пред парламента срещу промените
Коментари Харесай

Протест пред парламента срещу връщането на хартиената бюлетина

Протестиращите блокираха придвижването пред Народното събрание

Гражданипротестират пред Народното събрание против измененията в Изборния кодекс и по-специално връщането на хартиената бюлетина.

Има и засилено полицейско наличие, предава.

Липсата на кворум едвам не провали днешното пленарно съвещание, Народното събрание стартира работа при третата регистрация, а мотивът бяха измененията в Изборния кодекс. Правната комисия към Народното събрание поддържа на второ четене смяната за смесено гласоподаване – посредством хартиена бюлетина и машина. Както и да са нужни 100 заявки за разкриване на секция за гласоподаване в чужбина, а не както до момента – 40. Комисията одобри предлагането на „ Възраждане “ да се промени структурата на ЦИК, която да отразява съразмерно разпределението на политическите партии в Народното събрание и да бъде в състав от 25 души.

" Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) предизвестиха " Българска социалистическа партия за България ", че няма да влизат в съдружни договаряния с тях, в случай че поддържат в зала измененията в Изборния кодекс. По-рано през днешния ден жители се събраха до северния вход на Народното събрание на акция „ Чували с бюлетини “ против измененията в Изборния кодекс.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР