Протестиращи земеделци от различни части на Европа се очаква да

...
Протестиращи земеделци от различни части на Европа се очаква да
Коментари Харесай

ОТНОВО: Земеделците излизат на протест в Брюксел

Протестиращи земеделци от разнообразни елементи на Европа се чака да блокират Брюксел. Задръстванията в града към този момент започнаха, тъй като е оповестено, че повече от 300 трактора ще бъдат придвижени до центъра. Това е третият митинг на недоволни фермери от началото на годината в Брюксел. Но през февруари числеността на протестиращите беше по-голяма. Тогава вкараха повече от 1300 тежки машини в Брюксел.

Акцията през днешния ден предшества съвещанието на министрите на земеделието от Европейски Съюз. Властите предизвестяват, че напредването в Брюксел ще бъде допустимо главно с градски превоз, като е евентуално да бъдат блокирани няколко от входовете на автомагистралите към столицата.

Земеделците упорстват за промени в разпоредбите за тяхната активност и се афишират против комерсиалните съглашения на Европейски Съюз, които ощетяват производителите. Дневният ред на съвещанието на земеделските министри включва разискване на положението на пазара на селскостопански артикули, повлияно от войната в Украйна, и бъдещето на общата земеделска политика на Европейски Съюз.

Целта на Европейската комисия е да се реализира едно равнище на съгласие макар многочислените и разнородни претенции на селскостопанските производители преди европейските избори.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР