Протестиращи против забраните в защитена зона Комплекс Калиакра блокираха тази

...
Протестиращи против забраните в защитена зона Комплекс Калиакра блокираха тази
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха пътя Българево

Протестиращи срещу възбраните в предпазена зона " Комплекс Калиакра " блокираха тази заран към 8.30 ч. общинския път с.Българево - нос Калиакра. " Това е продължение на вчерашните митинги в Каварна и Балчик. Искаме за казуса ни да се чуе “, сподели пред Дарик кметът на Българево Георти Георгиев.
 
Сблъсъци в Балчик по време на митинг поради предпазените зони

Около 200 души са завардили пътя, образувала се е колона от коли. Колите се отклоняват по обиколни пътища. По думите на Георгиев блокадата ще продължи до 11.00 ч. Там са и кметовете на Шабла Мариян Жечев и на Каварна Нина Ставрева, която е дала разрешението за митинга.
 
Двамата градоначалници поддържат настояванията на хората от крайморска Добруджа за отпадане на възбраните за строителство и земеделие в предпазените зони по Натура 2000.
 
Кметът на Каварна поддържа протестиращите срещу възбраните в предпазена зона " Комплекс Калиакра "

През идната седмица се чака да се организира среща на министъра на околната среда и водите Нено Димов с кметовете на Каварна, Шабла и Балчик за изясняване на проблемите. До тогава по думите на Георгиев митингите ще бъдат прекъснати. По тематиката Протест в Каварна поради забрани в предпазена зона Сблъсъци в Балчик по време на митинг поради предпазените зони
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР