Протестиращи освиркаха и замеряха с яйца председателя на Народното събрание

...
Протестиращи освиркаха и замеряха с яйца председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

Замеряха с яйца Караянчева в Благоевград, тя не съжалява за думите си за магистралите и метрото

Протестиращи освиркаха и замеряха с яйца ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева в Благоевград, където тя дойде през днешния ден за партийна среща на ГЕРБ.

Караянчева потегли към недоволните локални жители с концепцията да беседва с тях, само че към нея полетяха яйца, съпроводени с крясъци " Мафия " и " Оставка ", заяви Българска национална телевизия. Охраната я обкръжи компактно. Караянчева разяснява, че е желала да се срещне с тях, с цел да да ги пита за какво желаят оставка и да им каже какво са създали, само че явно липсва предпочитание за диалог.

Уцелен обаче бе депутатът Красимир Велчев, съобщи локалният уебсайт " Пиринско ".

В отговор на въпрос председателката на Народното събрание не изрази страдание за думите си от преди няколко дни пред свои съпартийци в Лом, които провокираха публично отвращение. Тогава тя съобщи:

" Някои си пътуват с хубавите коли по автомагистралите на Борисов и викат: " Ама те не стават ". Ми що не ги направихте вие като не стават, бе? Що не ги направихте, а в този момент критикувате? Метрото! Отиват, стачкуват против неприятния Бойко, качват се на метрото и се прибират у дома. Ходи пешком, върви пешком! Това е ситуацията. И по тази причина няма да подадем оставка. Защото сме виновни по това, което вършим ".

Караянчева изясни това изявление по следния метод:

" За страдание не мога да приказвам. Аз участвах в една политическа среща, като член на Изпълнителната комисия, като регионален координатор на ГЕРБ в Кърджали, знаете, че на такива срещи се приказва по-емоционално. Мога да кажа, че аз съм извънредно прочувствен човек и в случай че някой е не запомнил по какъв начин говорех преди 3 години, аз приказвам по този метод когато съм отвън пленарна зала . В пленарна зала би трябвало бъда обрана, тъй като съм представител на институция и аз строго съблюдавам отговорностите си. Отидете на митингите или срещите на другите партии и ще видите какво приказват за нас и по какъв метод се показват. В такива моменти човек гледа да вдигне градуса на настроението, да стимулира своята членска маса по тази причина и методът на говорене ми е подобен. Не забравяйте, преди 2017 година бях острието на ГЕРБ въпреки всичко ".

 Снимка: bTV

Цвета Караянчева разяснява още, че ветото на президента, което той наложи върху елементи от Изборния кодекс, не е основателно. По думите ѝ би трябвало да има комбинирано гласоподаване - и с бюлетини, и с машини. Според нея по-възрастните хора се опасяват да упражняват вота си машинно, в случай че пък машината в отдалечено обитаемо място се скапе - процесът би трябвало да бъде спрян, а по този начин се лишава опцията на хората да гласоподават.

Вижте цялото изявление (след 20-та минута):

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР