Протестиращи жени излизат по улиците на повече от 250 населени

...
Протестиращи жени излизат по улиците на повече от 250 населени
Коментари Харесай

Мащабни феминистки протести в Испания срещу домашното насилие и изнасилванията

Протестиращи дами излизат по улиците на повече от 250 обитаеми места в Испания, с цел да разгласят " изключително състояние за дамите " след поредност от изнасилвания и лято, в което 19 дами бяха убити от актуалните или някогашните им половинки, написа " Гардиън ".

С митингите уредниците целят да " трансфорат нощта виолетова " - цветът на феминисткото придвижване - с цел да изразят терзанието си и да стачкуват против апатията, безразличието и неналичието на внимание от политиците и медиите.

От началото на годината са убити 42 дами при домашно принуждение. 32 деца са останали без майка. Откакто държавното управление записва тези убийства от 2003 година, общо 1017 дами са убити от сътрудниците си.

Демонстрациите са проведени три години след прочут случай с групово обезчестяване на жена на фестивала с бикове в Памплона и на фона на процеса против седем мъже, упрекнати в изнасилването на 14-годишно момиче в Каталуния.

Това беше лято, в което преобладаваха варварството, убийствата, изнасилванията, нападенията, педофилията и нападенията от банди, означават уредниците на митингите. Те приканват хората да се съберат със свещи, факли, фенери и мобилни телефони, с цел да " изпълнят нощта с феминизъм ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР