Протестиращи блокираха кръговото движение в пернишкия квартал Изток - на

...
Протестиращи блокираха кръговото движение в пернишкия квартал Изток - на
Коментари Харесай

Сблъсъци на протеста срещу водния режим в Перник

Протестиращи блокираха кръговото придвижване в пернишкия квартал " Изток " - на основния път, водещ към автомагистрала " Струма ", съобщи Българска национална телевизия.

За малко протестиращите влязоха във физически конфликти със силите на реда. Целият квартал " Изток " беше блокиран от жандармерия. По този метод служителите на реда предотвратиха затварянето на самата автомагистрала.
 Перник разгласи бедствено състояние Обновена
Перник разгласи бедствено състояние

А Караниколов координира дейностите за довеждане на вода в язовир " Студена "

Основните претенции на жителите са за оставка на министъра на районното развиване Петя Аврамова . Те също упорстват предходният шеф на ВиК сдружението в града да бъде разследван за злоупотреби, довели до източването на язовир " Студена ".

Протестът завърши към 19 часа.
 Кризата в Перник е поради неспособно ръководство, уверен Борисов
Кризата в Перник е поради неспособно ръководство, уверен Борисов

Той съответно дефинира ръководството на ВиК-Перник като неспособно

Кметът на Перник Станислав Владимиров разгласи по-рано през днешния ден бедствено състояние поради рецесията с водата. Решението за въвеждане на изключителната мярка бе взето след съвещание към Кризисния щаб на общината. На него участва и министърът на стопанската система Емил Караниколов. Търсят се различни източници на вода за града, добави кметът на Перник.

Днес е вторият ден на митинги против режима на водата в Перник.
 Ескалира недоволството от водния режим в Перник
Ескалира недоволството от водния режим в Перник

Недоволните поданици блокираха кръгово кръстовище в града с искане отговорните за водната рецесия да бъдат осъдени,

От 20 декември, петък, в града е в действие нов воден режим - в някои квартали ще има вода денем, а в други през вечерта. В централната градска част, кварталите " Изток ", " Мошино " и " Тева ", както и в по-малките обитаеми места, черпещи вода от язовир " Студена ", ще има вода от 14 до 22 часа. Преди това жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа дневно. Новият режим е неправдив, безапелационни са перничани.

Водният режим в Перник е от три седмици. Според данните на районното министерство, той може да бъде преустановен най-рано при започване на пролетта, когато язовир " Студена " ще се изпълни с вода от топящите се снегове.

Припомняме, на 7 ноември беше оповестено, че ще има воден режим в цяла Пернишка област. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров съобщи, че повода за водния режим е некомпетентното ръководство на ВиК-Перник .

На 14 ноември Владимиров сподели, че червени лампи за воден режим в града светели още от началото на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР