Протести стартираха в Софийската филхармония заради ниските възнаграждения. Музикантите настояват

...
Протести стартираха в Софийската филхармония заради ниските възнаграждения. Музикантите настояват
Коментари Харесай

Заради ниски възнаграждения: Протест в Софийската филхармония

Протести стартираха в Софийската филхармония поради ниските хонорари. Музикантите упорстват заплащането им им да се изравни със междинната работна заплата за столицата.

Към момента главната заплата е доста по-ниска. От 4 години създателите упорстват за нарастване на заплатите им. По думите им, управлението е поело ангажимент за настояването им, само че към момента нямат почтено месечно заплащане.

" Достойното възнаграждение за нас значи това, което виждаме по докладите и анализите, предоставени ни от културното министерство, да бъде 70% от бюджета на съответната институция. В момента в Софийската филхармония има доста доходи от билети. Ние имаме претенции, които са подадени към Министерство на културата, двете централи КНСБ и КТ " Подкрепа ", към финансовото министерство и Инспекцията по труда ", съобщи ръководителят на сдружението към КТ " Подкрепа " към софийската филхармония Нина Кръстева.

" В началото на първия мандат на нашия шеф Найден Тодоров беше стихотворец ангажимент в края на мандата му нашата заплата ще бъде нараснала на 2200 лева, сега ни е 1550 лева ", сподели още Кръстева. " Последното нарастване на нашите хонорари беше през август в порядъка на 10%. "

" През годините се показваше в 10%, което не е тъкмо нарастване, а по-скоро да се догони инфлацията, което не се случва. Искаме растежът на нашите заплати да не изостава дотам от растежа на заплатите на нашите съграждани и сътрудници ", съобщи секретарят на Съюза на българските музикални и танцови дейци към Софийска филхармония Емил Даков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР