Протести срещу новите ограничителни мерки, наложени от румънските власти във

...
Протести срещу новите ограничителни мерки, наложени от румънските власти във
Коментари Харесай

Протести срещу строгите мерки в Румъния

Протести против новите ограничаващи ограничения, наложени от румънските управляващи по отношение на разпространяването на ковид, се организираха късно нощес в румънската столица и други градове на страната.

Протестната акция в столицата стартира на Университетския площад. Повечето протестиращи бяха без маски и не съблюдаваха обществена отдалеченост. Те скандираха антиправителствени лозунги и ограничаващи ограничения: наложително носене на маски, вечерен час, затваряне на заведения за хранене.

След това стотици хора се насочиха към Площада на успеха, където се намира седалището на държавното управление. Площадът е обичайно място за митинги в Букурещ. Служителите на реда на площада приканиха стачкуващите да се приберат по домовете си.

Полицията блокира достъпа до държавната постройка, а придвижването по прилежащите улици беше затворено. След 4 ч локално време протестиращите започнаха да се разотиват.

Главният комисар на полицията в Букурещ Богдан Берекет съобщи, че управляващите ще работят твърдо и ще ползват наказания " там, където настойчиво се нарушава закона ".

Румъния стегна ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид като вечерният час през почивните дни беше продължен от 22 на 20 часа.

Протести имаше и в Браила, Галац, Тимишоара, Констанца и други румънски градове.
https://www.facebook.com/130550370306204/videos/2753891084827901
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР