Протести срещу новите , наложени от румънските власти във връзка

...
Протести срещу новите , наложени от румънските власти във връзка
Коментари Харесай

Недоволни на протест срещу мерките в Румъния

Протести против новите, наложени от румънските управляващи по отношение на разпространяването на новия ковид, се късно нощес в столицата и други градове на страната, осведоми ТАСС.
Протестната акция в столицата стартира на Университетския площад без авансово предизвестие . Участниците бяха без маски и не съблюдаваха обществена отдалеченост , скандираха лозунги против държавното управление и ограничаващи ограничения. А точно: наложително носене на маски, вечерен час, затваряне на заведения за хранене. След това, стотици хора се насочиха към площада на Победата, където се намира седалището на държавното управление - обичайното място за митинги в Букурещ, съпроводени от полицейски кордон.
 Хиляди протестиращи румънци желаеха оставката на държавното управление Хиляди протестиращи румънци желаеха оставката на държавното управление
Хиляди хора стачкуваха по улиците на Букурещ, Румъния, с апели за оставка на държавното управление, оповестява БНР. Демонстрациите се случва...
Служителите на реда приканиха стачкуващите да се приберат вкъщи. Полицията блокира достъпа до държавната постройка, а придвижването по прилежащите улици беше затворено. След 04:00 ч. локално време недоволните започнаха да се разпръскват. Главният комисар на полицията в Букурещ Богдан Берекет съобщи, че управляващите ще работят твърдо и ще ползват наказания " там, където настойчиво се нарушава законът ".
Припомняме, че Румъния стегна ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид, като измененията влязоха в действие от 00:00 ч. на вчерашния ден. По-специално, вечерен час беше въведен през почивните дни от 20:00 ч., вместо от 22:00 ч. Протести бяха извършени и в Браила, Галац, Тимишоара, Констанца и други градове в Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР