Протести на млекопроизводители в страната. Гориха вълна вчера, изливаха мляко.

...
Протести на млекопроизводители в страната. Гориха вълна вчера, изливаха мляко.
Коментари Харесай

Пътни блокади, мляко по асфалта, искани оставки! Защо протестират животновъдите?

Протести на млекопроизводители в страната. Гориха вълна през вчерашния ден, изливаха мляко. Тонове мляко по асфалта, пътна обсада, искане на министерска оставка. Така изглеждаше вчерашният ден. Производителите упорстват за средства, които да ги подкрепят поради проблемите в този бранш. Обявили са и идващ митинг – в сряда пред постройката на държавното управление, написа NOVA.

„ Не е нещо ненадейно, че митингите ни съответстват с това, което се случва на сътрудниците от Странджа. Отново би трябвало да посочим нашата съпричастност към сътрудниците, тъй като това не е просто бизнес, който се случва. При тези хора овцевъдството и козевъдството е метод на живот. Тук никой в страната не мисли. Избиват се животните”, сподели един от уредниците на митинга.

„ Всичко това като цяло – отглеждането на животни в България е на този хал тъкмо, тъй като няма политика. Затова желаеме оставки на съответни хора. Защото те не се на земята при животновъдите, а си стоят в канцелариите и не знаят какво се случва”, безапелационен бе той.

„ Това нещо, с цел да се случи, някой специалист в кавички в министерството, е решил от нераждала овца ти да доиш мляко, с цел да си получиш субсидията”, изясни Симеон Караколев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР