Протестен палатков лагер пред Министерството на здравеопазването организират от синдикат

...
Протестен палатков лагер пред Министерството на здравеопазването организират от синдикат
Коментари Харесай

Палатки пред Сербезова

Протестен палатков лагер пред Министерството на здравеопазването провеждат от профсъюз „Защита“. Недоволството на здравните служащи е поради неизпълненото заричане за повдигане на заплатите в бранша, изясни доктор Адриан Симеонов – член на изпълнителния съвет на синдиката.

При галопиращата инфлация желаеме естествени приходи , с които можем да си гледаме фамилиите. Да бъдем конкурентни на останалите жители и да си изпълняваме отговорностите към обществото, да бъдем обикновено платени, с цел да можем да го вършим. Сега ще бъдем в палатков режим, по-късно ще бъде на сериозен митинг, който ще бъде в Триъгълника (т.нар. триъгълник на властта – б.р.), до момента в който те не излязат ясно и тъкмо да заявяват, че са открили разновидностите, по които да финансират елементарния здравен служащ. Няма ли го това нещо, ние сме в протестни дейности и  няма да спрем, до момента в който не забележим действително резултати „, съобщи доктор Симеонов.

„Много хора ни излъгаха. Управляващите в лицето на министър-председателя, министърът на опазването на здравето, обществен министър, доста са.  Лъжат всички „, разяснява пред БНР Красимир Митов, ръководител на Национален профсъюз „Защита“.

„Излъгаха с доста. Те  дадоха обещание 2 хиляди лв. за доктор, 1500 за сестра, 900 за санитар . Това го направиха най-безцеремонно, може би, с цел да спрат митингите. Все още има време, до завършек на месеца тези обещания да бъдат изпълнени. Няма такава индикация, бюджетите в центровете по незабавна здравна помощ са спуснати. Там  няма нито една стотинка нарастване . Това означава  опазване на старите равнища на възнаграждение .“

„Те поеха отговорност и пристигнаха на власт да вземат решение проблеми и да ни донесат смяна.  Те ни донесоха съсипия . Те не са от през вчерашния ден, половината от тях са близо от една година, другата половина четири месеца и повече тъпчат на едно място и ни занимават с всевъзможни нелепости, а рецесията е повсеместна.  Ние се наслушахме 30 години да ни лъжат, само че нещата стават неспасяеми . Колкото по-бързо си заминат, толкоз по-бързо българският народ ще се отърве от тях, тъй като ще ни вкарат в невиждана криза“, съобщи Митов.

Репортаж на БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР