Протестъри, които изравят паветата по ремонтирания столичен бул. Княз Ал.

...
Протестъри, които изравят паветата по ремонтирания столичен бул. Княз Ал.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Протестъри изравят паветата по "Дондуков"

Протестъри, които изравят паветата по ремонтирания столичен бул. " Княз Ал. Дондуков " и саботьори, които подават подправени сигнали за закъсали тирове и по този начин пречат на снегопочистването - тези тематики разискват министрите по време на съвещанието на държавното управление през днешния ден. Това се вижда от част от стенограмата от съвещанието, публикувана от държавната осведомителна работа. Вчера " Нова телевизия " излъчи фрагменти от охранителна камера в региона на булеварда, от които се вижда, че незнаен мъж две следващи вечери върви там и вади част от паветата.

Думата взима министър председателят Борисов, който споделя, че е гледал клипа " за протестърите, които изравят паветата по " Дондуков " и споделя, че това е политическа офанзива. Малко по-късно районният министър Николай Нанков споделя, че редица подправени сигнали за закъсали тирове са попречили зимното разчистване, като екипите били разкарвани на вятъра.

" Това са саботажи, тайна активност, това е същността на оцеляването им над 100 години. Това е същността на действието – тайна, взривяват влакове, линии, мандри ", декларира в резюме министър-председателят Борисов.

Ето текста на стенограмата:

БОЙКО БОРИСОВ: Между другото, гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по " Дондуков ". Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на служащите, с цел да не би някой, в случай че го види, да каже, че Представяте ли си каква безочливост е това, каква политическа офанзива – да отидеш, да разровиш подготвена улица, единствено с цел да можеш на другия ден да снимаш и да организираш митинги. Смятайте какъв съперник имаме против нас!

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Това е закононарушение, тъй като...

БОЙКО БОРИСОВ: То, че е закононарушение, е реалност. Но каква деградивна мисъл би трябвало да имаш – в този момент да седнем да мислим и да отиваме да разровим нещо, да го създадем по този начин, че да уязвим на другия ден.

НИКОЛАЙ НАНКОВ: Господин министър председател, над 20 сигнала, подправени, имахме за закъсали коли и ТИР-ове. Пращаме екипи да оказват помощ, да се отпуши придвижването, става известно, че единствено ги разкарваме. Това не ни е основало компликации в почистването, тъй като, както всички виждат, беше основана добра организация и нямаме затворени пътища. Придвижването е при зимни условия, само че не мъчно. Няма бедстващи, нито закъсали в снега – проблеми сътвориха недобросъвестни водачи, изключително на тежкотоварни транспортни средства, а не снегът. Но подправените сигнали, първо, че хабят скъп запас, лишава се време на екипите, мести се техника, която е нужна за сериозни сектори – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване.

БОЙКО БОРИСОВ: Това са саботажи, тайна активност, това е същността на оцеляването им над 100 години. Това е същността на действието – тайна, взривяват влакове, линии, мандри
Закривам съвещанието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР