Протест срещу незаконно създадено сметище между кварталите Мошино и Тева

...
Протест срещу незаконно създадено сметище между кварталите Мошино и Тева
Коментари Харесай

Протест срещу сметище изкара жители на Перник

Протест против нелегално основано бунище сред кварталите " Мошино " и " Тева " в Перник проведоха живеещи на територията им. В него се включиха представители на разнообразни сдружения и организации, предава Българска телеграфна агенция. 

Протестиращите обявиха, че казусът с противозаконното изхвърляне на строителни и битови боклуци наоколо до кварталите се случва от години. По думите им това основава предпоставки за разнасяне на болести и опасност от екологична злополука.

Симона Петрова, координатор на партия " Български гласъ " и един от уредниците на митинга съобщи, че при тях са постъпили редица сигнали от жителите на кварталите за противозаконното бунище, само че досега няма решение на казуса.

Внесено е отворено писмо и съобщение до кмета на Перник, с копие до Общинския съвет, за определяне собствеността на терена и компанията, която дава отговор за почистването в региона.

В писмото си протестиращите насочат искане за осъществяване на нужните дейности и инспекции от страна на виновните институции. Те са подготвени да подхващат и ефикасни протестни дейности, в случай че настояванията им не бъдат задоволени. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР