Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор се

...
Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор се
Коментари Харесай

Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор в София

Протест против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор се организира довечера в София.

По време на митинга уредниците „ Правосъдие за всеки “ упорстваха за промени в прокуратурата, без значение правораздаване и независимост на словото.

Протестът стартира в 18 часа пред постройката на Съдебната палата в София. Шествието ще премине през центъра на града и ще завърши пред Народното събрание, където стачкуващите ще създадат алегорично послание към народните представители. Недоволството е предизвикано от процедурата за избор на нов основен прокурор, която беше белязана от издигането на единствено една кандидатура - тази на Иван Гешев.

Велислав Величков, " Правосъдие за всеки ": Това е назначение, не може да има избор с един състезател. Няма съревнование на концепции, персони, хрумвания. Не одобряваме концепциите, които Иван Гешев в своята идея разви за ръководство на прокуратурата. Не одобряваме концепцията, че е нездравословно разделянето на управляващите, както и нарушение на презумпцията за невиновност. Смятаме, че това е рискова кандидатура за демокрацията и правовата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР