Протест против поредното застрояване в кв. “Полигона” в София. Инициаторите

...
Протест против поредното застрояване в кв. “Полигона” в София. Инициаторите
Коментари Харесай

Жива верига блокира напълно бул. “Цариградско шосе”! Гневни столичани заплашват общината, ако не изпълни исканията им…

Протест срещу следващото застрояване в кв. “Полигона” в София. Инициаторите се проведоха във Facebook и декларират, че този път градежът ще е върху действителен паркинг и зелени площи. По думите им постройката е проектирана съвсем върху детска площадка.

“Има построен паркинг откогато са тези здания от 36 години, зелени площи и детска площадка. Предвижда се новата постройка да е на 10 метра от нашите здания – ще ни отнеме въздуха и слънцето”, сподели протестиращият Мирослав Христов в ефира на “България Он Еър”.

Предвидената нова постройка ще попречи на паркирането и ще докара до претъпканост на квартала, безапелационни са хората. Освен живущите, тук паркират хората от мола и административните здания, показа различен протестиращ.

“Ще съсипят детската площадка, няма къде да играят децата. Аз няма къде да паркирам, няма тротоари, където жена ми да бута количката. Самият градеж ще сътвори още повече проблеми”, настоя млад мъж от квартала.

Зам.-кметът на регион “Младост” Биляна Петрова сподели плана с планувани за градеж две здания от по 7-8 етажа и посочи, че заповедта идва от Столичната община. “Изключително близо са постройките. Проблем е, че за старите блокове няма планувани паркоместа”, призна тя.

Община Младост ще договаря със притежателите и ще им предложи да се реалокират на друго място, стана ясно още от думите ѝ.

“Жива верига ще вършим, в случай че би трябвало ще спрем “Цариградско шосе”. Няма да допуснем да има сграда”, закани се живуща в квартала жена.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР